Banii pentru finanţarea Programului „Casa Verde”, epuizaţi în doar trei zile în Olt

După ce suma alocată judeţului Olt pentru Programul „Casa Verde”, de peste 1,3 milioane de lei, a fost epuizată în doar două zile, cozile mari la care solicitanţii s-au aliniat în faţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) au făcut ca şi suma suplimentară acordată judeţului de Administraţia  Fondului pentru Mediu (AFM), în valoare de peste 400.000 de lei, să dispară cât ai zice peşte.

Iniţial, pentru Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, de care beneficiază persoanele fizice, Ministerul Mediului a alocat Oltului, prin AFM, 1.301.286 lei, bani care au fost epuizaţi în doar două zile după ce a demarat perioada de depunere a dosarelor, cei interesaţi, îmbulzindu-se la uşa Agenţiei pentru Protecţia Mediului, depunând nu mai puţin de 216 dosare în cele două zile.

„În perioada 10-11 octombrie 2016 suma alocată judeţului Olt s-a epuizat. Au fost depuse 216 dosare de finanţare, din care 214 dosare de finanţare pentru instalarea de panouri solare şi două dosare pentru instalarea de pompe de căldură. Întrucât suma alocată judeţului Olt a fost epuizată în numai două zile, respectiv 10 şi 11 octombrie 2016, iar numărul solicitanţilor a fost foarte mare, APM Olt a solicitat în data de 11.10.2016 Administraţiei Fondului pentru Mediu suplimentarea sumei alocate iniţial pentru judeţul Olt. În data de 12 octombrie suma alocată iniţial judeţului Olt a fost suplimentată cu suma de 434.761 lei, prin dispoziţia preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu. Chiar în aceeaşi zi, 12 octombrie 2016, şi această sumă s-a epuizat prin depunerea unui număr de 72 de dosare de finanţare”, a declarat directorul APM Olt, Dorel Şteomlega.

În total, în cele trei zile la APM Olt au fost depuse 288 de dosare de finanţare, 286 pentru instalare de panouri solare şi două solicitări pentru instalare de pompe de căldură.

Prin acest program se finanţează instalarea de panouri solare presurizate / nepresurizate şi instalarea de pompe de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

Pentru instalarea panourilor solare nepresurizate se acordă până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate până la 6.000 lei, iar pentru instalarea pompelor de căldură se acordă până la 8.000 lei,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here