Peste 2.400 infecţii virale şi pneumonii în Olt. Peste 130 de pacienţi au fost spitalizaţi

Peste 2.400 de infecţii virale şi pneumonii au fost contactate, săptămâna trecută, de persoane din Olt, în peste este 130 de cazuri fiind nevoie de internarea pacienţilor în spitale.

Săptămâna trecută în Olt s-au înregistrat 1.753 de cazuri de infecţii respiratorii acute, 62 de pacienţi necesitând îngrijiri medicale în spital, precum şi peste 685 de pneumonii, în 69 dintre cazuri persoanele afectate având nevoie, de asemenea, de spitalizare. Cei mai mulţi dintre bolnavi fac parte din grupele de vârstă cuprinse între 0 – 19 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate (DSP) Olt.

Citeşte şi Accident cu 7 victime la Podul Olt. Descarcerarea ISU, implicată în alt accident

Cu toate acestea, în perioada 17 – 23 octombrie nu s-au înregistrat cazuri de gripă sau infecţii clinice compatibile cu gripa.

Citeşte şi Unde lovește Curtea de Conturi pe final de an în Olt / Chiolhanuri pe bani publici

Până acum, din cele 18.000 de doze de vaccin gripal repartizat de Ministerul Sănătaţii judeţului Olt, într-o primă tranşă s-au utilizat 1.255 de imunizări împotriva gripei. 391 de doze au fost folosite pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 ani aflate în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, de diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane.

Citeşte şi Bărbatul din Balş accidentat în noaptea nunţii fiului său a murit la Spitalul Craiova

Medicilor, cadrelor sanitare medii şi personalului auxiliar din spitale şi din unităţile sanitare ambulatorii (inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici) li s-au 62 de doze. Cele mai multe doze, aproape 800, au fost administrate persoanelor cu vârsta de 65 de ani.

Pentru limitarea extinderii infecţiilor virale, inclusiv gripă, specialiştii DSP Olt recomandă populaţiei evitarea zonelor aglomerate, evitarea contactului cu persoane bolnave şi a expunerilor în zonele aglomerate, cât şi în perioadele cu schimbări bruşte de temperatură. Folosirea batistei de unică utilizare, respectarea unui regim sănătos de viaţă (alimentaţie bogată în legume şi fructe şi adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului sunt alte recomandări ale specialiştilor din sănătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here