Încă un centru medical de permanenţă va fi înfiinţat în judeţul Olt

Sursa foto: olttv.ro

Încă un centru medical fix de permanenţă va fi înfiinţat, în curând, în Olt, unitatea urmând să funcţioneze în comuna Baldovineşti, anunţă, printr-un comunicat de presă, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Olt. La nivelul judeţului vor exista cinci asemenea centre.

Înfiinţarea noului centru medical de permanenţă nu va spori numărul acestor unităţi în Olt, pentru că înfiinţarea celui de la Baldovineşti urmează desfiinţării centrului care funcţiona la Potcoava.

„Până la data de 01.07. 2016 a funcţionat şi în localitatea Potcoava un centru de permanenţă, care însă s-a desfiinţat prin retragerea, din linia de gardă, a unor medici de familie”, se arată în comunicatul DSP.

Cele cinci centre sunt organizate şi funcţionează în localităţile Brastavăţu, Crâmpoia, Dobroteasa, Osica de Sus, Visina şi, începând cu data de 10 noiembrie 2016, în localitatea Baldovineşti.

Centrele de permanenţă fixe sunt unităţi sanitare cu sediul stabil în localităţile respective, fără personalitate juridică, care asigură continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă pentru pacienţii din zonele arondate.

Activitatea desfăşurată în centrele de permanenţă se finanţează de la bugetul de stat, prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Pentru înfiinţarea unui asemenea centru este nevoie de convenţia de asociere a medicilor de familie, dovada deţinerii legale a spaţiului, autorizaţia sanitară de funcţionare, copii ale contractelor de muncă, respectiv prestări servicii, documente care să ateste pregătirea profesională şi dreptul de a profesa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here