Eveniment plastic de senzație marca Virgiliu Dan Dimulescu, la Caracal

Publicul iubitor de frumos din municipiul Caracal a avut privilegiul, joi seară, de a-și hrăni sufletul cu un eveniment aparte purtând marca artistului plastic Virgiliu Dan Dimulescu, care a deschis o nouă expoziție de pictură. Autorul s-a bucurat de prezenta unor personalități culturale și politice pe măsura momentului.

Expoziția a fost vernisată în sediul local al Partidului Social Democrat, acolo unde lucrările expuse vor rămâne mai multă vreme. Printre personalitățile care au vorbit despre calitățile artistice și umane ale autorului s-au numărat confrații acestuia Cătălin Podoleanu și Marcel Duțu, deputatul Dan Ciocan, primarul municipiului, Liviu Radu, profesorul și scriitorul Dumitru Botar, doctorii Dănuț Ghiță și Radu Stoica, consilierul județean Victor Vătămanu, dar și omul de afaceri Ion (Marian) Doldurea, protectorul artiștilor și sportivilor locali nu doar de pe poziția sa în afaceri, ci și din condiția omului care gustă și înțelege actul cultural și sportiv.

expo2

De la stânga la dreapta: Cătălin Podoleanu, Liviu Radu, Virgiliul Dan Dimulescu, Marcel Duțu și deputatul Dan Ciocan

De altfel, sala a devenit aproape neîncăpătoare pentru caracalenii care au ținut să ia parte la eveniment și printre care s-a aflat și unul dintre principalii artizani ai momentului, consilierul județean Lucian Bondrescu.

Un moment-surpriză a fost prezența rapsodului popular Ion Crețeanu, directorul Ansamblului profesionist „Doina Oltului” din Slatina, care, însoțindu-și vocea cu nelipsita-i cobză, a încântat publicul cu piese de rezistență din repertoriul său.

expo3

Autorul cu bunul său prietenul Ion Doldurea

Emoționat, Virgiliu Dan Dimulescu le-a mulțumit tuturor pentru prezență, iar vorbitorilor pentru civintele frumoase și pline de sensibilitate.

Virgiliu Dan Dimulescu este profesor de pictură din anul 1977 şi director al Clubului Copiilor „Marius Bunescu” din Caracal de circa un sfert de secol. Născut în localitatea Băbeni-Bistriţa, în județul Vâlcea, artistul a absolvit Liceul de Arte Plastice din Craiova, după care s-a înscris la Universitatea de Vest din Timişoara. După absolvirea facultăţii, Virgiliu Dan Dimulescu a mai parcurs un ciclu de studii la Institutul de Arte Plastice din Cluj Napoca.

expo4

Rapsodul Ion Crețeanu, în plin act artistic

Artistul are un palmares artistic bogat care numără peste 20 de expoziţii personale şi 35 de expoziţii de grup şi participări la saloane de artă. De asemenea, pictorul a participat la numeroase tabere de creaţie organizate atât în Olt, cât şi în ţară.

În cariera sa, artistul s-a bucurat de apreciarea unor mari artişti plastici şi critici de artă, printre care s-a numărat şi regretatul Florin Rogneanu.

expo5

Artistul plastic Cătălin Podoleanu, întreținându-se cu deputatul Dan Ciocan

„Uneori, trăieşti în peisajele sale momente aproape dramatice, sugerate de ritmuri şi de o dinamică a duşelor dispuse pe registre aproape contrapunctice, în aşa fel încât creează tensiuni zonale şi succesive, în planuri diferite. Alteori, există parcă o linişte patriarhală a tablourilor, în care doar acoperişul caselor mai punctează viaţa în peisajele sale rustice”, spunea, despre arta lui Virgiliu Dan Dimulescu, Florin Rogneanu, aşezându-l în galeria pictorilor importanţi din zonă.

Artistul din Caracal era prețuit și de maestrul Nicolae Truță, care spunea despre reușitele lui artistice că „în aceste compoziții există o îngemănare între forță și sensibilitate curată prin picturalitate”.

expo6

Public numeros la eveniment

expo7

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here