Este OFICIAL: Salubris SA nu va mai aduna gunoaiele în Slatina. Ce s-a întâmplat

Consilierii locali au aprobat, joi, modificarea contractului de concesiune privind delegarea gestiunii serviciilor publice de salubrizare pe care Primăria Slatina l-a încheiat cu firma SC Salubris SA, modificare ce va rezolva problema municipalității de a intra în rândul localităților ce vor beneficia de Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor, administrat de Consiliul Judeţean Olt prin ADI „Olt-Eco”.

Modificarea contractului de concesiune privind delegarea gestiunii serviciilor publice de salubrizare din municipiul Slatina a fost făcută cu acordul părţilor. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat joi de consiliul local, doar articolul doi din contractul de concesiune a fost modificat, astfel că Salubris nu pierde toate serviciile, ci se va ocupa de măturarea şi deszăpezirea străzilor.

„Aveam un contract încheiat pe 25 de ani și am modificat aceste contract în sensul operatorul Salubris va prelua gunoaiele din oraș până va intra în vigoare noul operator al serviciului de management al deșeurilor din județul Olt. Un lucru foarte bun pentru că eram într-un impas și riscam ca într-o lună de zile să rămânem cu orașul blocat de gunoaie. Am avut înțelegerea celor de la Salubrie și le mulțumesc pe această cale din partea aparatului meu, al primăriei. Din partea consilierilor locali de la PSD și ALDE am avut sprijin total, le mulțumesc și lor. Sper ca acest gen de situații pe viitor să nu mai existe în orașul nostru”, a declarat, după ședința de joi, primarul Slatinei, Emil Moț.

În următoarea şedinţă a consiliului local va fi supus din nou aprobării proiectul de hotărâre privind „avizarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Serviciului Public de Salubrizare a Localităţilor din Judeţul Olt şi aprobarea propunerilor de modificare a acestuia”, pas care va introduce Slatina în Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor.

Primăria Slatina a semnat, în 2010, un nou contract cu SC Salubris SA, sub numărul 11295/25.08.2010, pe o perioadă de 25 de ani, deşi primarul de atunci al oraşului, Darius Vâlcov, cunoştea faptul că Slatina devenise membră a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Olt – Eco” şi că în câţiva ani urma să devină funcţionabil proiectul „Managementul Integrat al Deşeurilor”. De altfel, reprezentanţii Consiliului Judeţean au atras atenţia atunci tuturor administraţiilor publice locale asupra faptului că nu trebuie să mai semneze asemenea contracte pe perioade foarte lungi de timp.

În prezent, pentru serviciile prestate, Salubris SA încasează în jur de 300.000 de lei pe lună, pe timp de vară, şi aproximativ 500.000 de lei pe lună, pe timp de iarnă, de la Primăria Slatina, la care se adaugă banii încasaţi de la populaţie în baza contractelor individuale încheiate cu slătinenii. Pe de altă parte, SC Salubris SA achită municipalităţii o redevenţă de numai 35.000 euro pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here