Polițiștii din Olt au ridicat documente, computere și bani de la evazioniștii care au prejudiciat statul cu un milion de lei

Polițiștii din Olt au ridicat mai multe documente de evidenţă contabilă şi alte înscrisuri, unităţi de calculatoare, mobilier urban, precum și 40.000 de lei în urma celor șapte percheziţii efectuate vineri dimineaţă la domiciliile mai multor persoane suspectate că ar fi prejudiciat statul cu circa un milion de lei prin săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală. De asemenea, cinci persoane au fost conduse pentru audieri la sediul IPJ Olt.

În urma celor șapte percheziţii desfăşurate în vineri dimineaţă de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, de la locuinţele persoanelor bănuite şi de la sediile firmelor implicate au fost ridicate documente de evidenţă contabilă şi alte înscrisuri, ștampile, unităţi de calculator, mobilier urban (60 de băncuțe), precum și 40.000 lei, toate acestea fiind necesare probării activităţii infracţionale, se arată într-un comunicat de presă al Poliției. De asemenea, cinci persoane au fost conduse pentru audieri la sediul I.P.J. Olt.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

Reamintim faptul că, în data de 11 noiembrie, 33 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice și acțiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au efectuat șapte percheziţii, pe raza județului, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Activităţile au vizat mai multe persoane bănuite că, în perioada 2012 – 2015, în calitate de reprezentanți ai unei societăți comerciale, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziții fictive de mărfuri (mobilier urban – balansoare, băncuțe, jardiniere), de la firme tip fantomă, în scopul diminuării bazei impozabile și implicit a prejudicierii bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here