VIDEO / Cum a început PNL Olt lupta electorală: Declaraţii în prima zi de campanie

PNL Olt a început oficial campania electorală printr-o conferinţă de presă organizată vineri, la care au participat liderii organizaţiei, cei care şi deschid, de altfel, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, respectiv preşedintele filialei, deputatul Gigel Ştirbu, prim-vicepreşedintele executiv Siminica Mirea, prim-vicepreşedintele Ion Moisescu, liderul PNL Scorniceşti, şi Andrei Iordache, preşedintele PNL Slatina.

La întâlnirea cu presa campania PNL Olt a început nu prin atacuri, ci prin ironii aruncate de candidaţii liberali la adresa contracandidaţilor social-democraţi în legătură cu principalele promisiuni pe care aceştia le-au făcut în campania electorală din 2012, în principal cele legate de autostrada Piteşti – Craiova și de centurile ocolitoare ale Slatinei şi Balşului, care nu au fost realizate. Au fost, de asemenea, subliniate lipsa investiţiilor în zonele legumicole. Totodată, s-a vorbit despre faptul că unele dintre promisiunile neonorate ale social-democraţilor au început să prindă viaţă în guvernarea actuală și că România are, în 11 decembrie, șansa unui nou început.

„Într-o guvernare condusă de Dacian Cioloş din care Partidul Naţional Liberal o să le arătăm advesrarilor noştri cum va fi Oltul puternic. Prin atitudinea parlamentarilor liberali din Oltenia, proiectul Autostrăzii Piteşti – Craiova a fost introdus în Masterplanul de transport pentru exerciţiul bugetar 2014 – 2020. După ce parlamentarii liberali din Oltenia au avut întrevederea cu Dacian Cioloş, au reuşit să îl convingă pe acesta că cele două centuri ocolitoare ale celor două oraşe din Olt, respectiv Slatina şi Balş, sunt extrem de importante; şi s-a demonstrat că au început licitaţiile pentru studiile de fezabilitate pentru cele două centuri ocolitoare. Cred că în viitoarea guvernare, în viitorul parlament ar trebui ca cetăţenii judeţului Olt să fie reprezentanţi de oameni care ştiu ce să facă în parlament, şi nu de asociaţi, de neamuri, de fraţi, cumnaţi, fini sau mai ştiu eu ce cumetri. Cred că în viitorul parlament, Partidul Naţional Liberal – Filiala Olt, va avea reprezentanţi cu care acest judeţ se va mândri”, a declarat deputatul Gigel Ştirbu, care candidează pentru încă un mandat de deputat pe prima poziţie a listei PNL Olt. Acesta a mai subliniat că, „după 11 decembrie, Dacian Cioloş va fi premierul noului guvern din care, cu siguranţă, Partidul Naţional Liberal va face parte, un guvern ce va oferi României un nou început, un început pe care România trebuia să îl primească acum 25 de ani”.

La rândul ei, candidata care deschide lista pentru Senat, Siminica Mirea, a vorbit despre faptul că oltenii au ajuns la maturitatea care să îi facă să voteze inteligent, aducând în discuţie puncte importante din platforma-program a Partidului Naţional Liberal, măsuri propuse de liberali care, o dată aplicate, vor pune România pe o direcţie a normalităţii.

„A început campania electorală, iar oltenii au la dispoziţie 30 de zile să facă o analiză corectă a tuturor candidaţilor pentru parlamentarele din decembrie. Şi cred că o vor face aşa cum trebuie. Cred că oltenii sunt atât de inteligenţi, încât la sfârşitul campaniei să pună votul pe cei care merită. Noi avem o platformă program care cuprinde tot ceea ce avem nevoie în momentul de faţă pentru a merge înainte, pentru o Românie normală. Noi, cei care suntem pe listele de candidaţi, oameni simpli, oameni normali pentru o Românie normală. Eu şi colegii mei ne dorim o Românie normală în care să ne putem desfăşura activitatea aşa cum trebuie, în care oamenii să aibă locuri de muncă astfel încât să nu mai fie nevoiţi să mai plece în străinătate, copii să aibă condiţiile unei bune educaţii, să aibă o alocaţie corespunzătoare unei vieţi mai bune. Sănătatea ar trebui să fie pe primul loc şi se vorbeşte deja despre cele opt spitale regionale. PNL, în programul de guvernare îşi îndreaptă atenţia către întreprinderile mici şi mijlocii, către întreprinzătorii privaţi, lucru care se întâmplă pentru prima dată cu adevărat, şi venim pentru prima dată cu propunerea să avem 16% impozit al angajatorului, 16% impozit al angajatului şi 16% cotă TVA. Sper ca după 11 decembrie, cu ajutorul oltenilor să putem pune în practică toate aceste măsuri”, a reliefat Siminica Mirea.

Candidatul PNL Olt pe poziţia a doua din lista pentru Camera Deputaţilor, Ion Moisescu, a vorbit, şi el, despre nerealizările judeţului şi despre nevoile lui, printre care se numără stimularea investiţiilor. O interesantă provocare lansată de Moisescu este declararea zonei de nord a judeţului drept zonă defavorizată, lucru ce ar atrage beneficii importante în această parte a Oltului în anii următori.

„Sunt foarte multe lucruri de spus despre Olt, foarte multe lucruri de făcut. De-a lungul timpului, şi mă refer la cei 25 de ani scurşi de la Revoluţie, s-au făcut foarte multe promisiuni, şi mă refer la cele din 2012: centura Slatinei, centura Balşului, hidrocentrale, drumul rapid etc. Din păcate nu s-a realizat mare lucru. Pentru mine, în judeţul Olt este nevoie în primul rând de stimularea investiţiilor, de locuri de muncă şi cred că ar fi foarte dacă am reuşi să transformăm cel puţin o parte din judeţul Olt, cu ajutorul Guvernului Cioloş, aşa cum cred că va fi după 11 decembrie, ca zona defavorizată. Zona de nord a judeţului să fie încadrată ca zonă defavorizată pentru că, din punctul meu de vedere, ca şi reprezentant al zonei, mi se pare că este cea mai dezavantajată zonă din judeţ. În ultima perioadă, chiar dacă primarii, indiferent de culoarea lor politică, au încercat să facă unele lucruri, nu prea au fost băgaţi în seamă. Şi se pot face lucruri bune acolo dacă ne încadrăm ca zonă dezavantajată economic”, a declarat Moisescu, arătând că aceste lucruri pot fi realizate dacă oltenii vor înţelege că lumea se schimbă.

„Cred în premierul Cioloş, cred în omul Cioloş, şi o să reuşim împreună cu dânsul să realizăm lucruri deosebite. Lumea se schimbă, schimbarea a început din America. Să sperăm că lumea va înţelege în 11 decembrie că Cioloş va trebui să conducă un nou guvern”, a concluzionat cel aflat pe locul doi pe lista pentru Camera Deputaţilor.

Prezent la întânirea cu jurnaliștii a fost și Andrei Iordache, președintele PNL Slatina și candidat la Senat pe poziția a doua pe listă. Având și calitatea de consilier local al Slatinei, el a „atacat” aspecte ale consiliului local din ultima ședință a legislativului local. Mai exact, a criticat din nou problema legată de modificarea contractului dintre primărie și operatorul de salubritate care se ocupă în prezent de colectarea deșeurilor din municipiu, SC Salubris SA. În urma acestei modificări, aprobată în ședința de miercuri a consiliului local, Salubris nu se va mai ocupa de deșeuri, care vor cădea în sarcina Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Olt – Eco”, ci doat de măturarea și de deszăpezirea străzilor. Acest lucru a fost aspru criticat de liberali, care suspectează întreaga poveste că ar ascunde anumite înțelegeri necurate. De altfel, proiectul de hotărâre nu a fost votat de consilierii PNL, care s-au abținut de la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here