Oltenii ar putea ca, în viitorul apropiat, să se pensioneze mai devreme cu doi ani. Care este secretul

Despre Olt nu se poate spune că este unul dintre cele mai curate județe din punct de vedere al mediului înconjurător, iar oltenii nu știu că, trăind într-o zonă poluată, lucrul acesta le-ar da dreptul să se pensioneze mai devreme decât vârsta de pensionare prevăzută de legislația în vigoare. O inițiativă legislativă care să confere acest drept populației ce se apropie de limita de vârstă pentru ieșirea la pensie a fost deja anunțată de deputatul liberal Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, având un model de lege care este în vigoare într-un alt județ.

Parlamentarul liberal a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că o asemenea inițiativă nu este o noutate și că ea a devenit lege pentru județul Maramureș, la propunerea unui fost coleg de parlament.

„Aș vrea ca toți cetățenii din județul Olt care împlinesc vârsta de 63 de ani să se poată pensiona cu doi ani mai devreme, datorită condițiilor de poluare din Slatina și din județul Olt. Există o asemenea lege pe care un fost coleg al meu a inițiat-o și ea se aplică la nivelul județului Maramureș. Deci județul Maramureș este județul unde oamenii se pot pensiona la 63 de ani. Pentru că sunt anumite zone în România unde datorită poluării oamenii se pot pensiona mai devreme. Iar noi aici avem un mare poluator și, chiar dacă este și un mare angajator, de ce să nu profite și județul Olt de această posibilitate legislativă ca toți cei care locuiesc într-un anumit areal să se poată pensiona la o anumită vârstă, mai devreme, evident”, a declarat Gigel Știrbu, susținând că intenționa să anunțe proiectul legislativ pe care îl va iniția într-un context mai de impact, astfel încât principalii contracandidați să nu îi poată fura, ulterior, ideea.

„Am vrut să fac acest anunț într-un cadru organizat pentru ca să nu mă pomenesc acum, în plină campanie electorală, că vine Făt-Frumos al politicii românești, domnul Liviu Dragnea, și zice «domnule, noi vom face și vom drege în județul Olt. Așa că dacă îmi va fură ideea se va ști că mie mi-a aparținut primul”, a precizat președintele PNL Olt.

Gigel Știrbu deschide lista de candidați a PNL Olt pentru Camera Deputaților, urmat de Ion Moisescu, prim-vicepreședinte al organizației județene și președinte al PNL Scornicești. Lista candidaților liberali pentru Senat este deschisă de Siminica Mirea, prim-vicepreședinte executiv al PNL Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here