Familia deputatului Bărbulescu va controla încă 5 ani afacerea Centrului „Eugen Ionescu”

Firma care administrează de șase ani Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, afacere controlată de familia deputatului Daniel Bărbulescu, a câştigat o nouă licitaţie care îi dă dreptul să administreze respectiva afecere, în asociere cu primăria, încă cinci ani.

Reprezentanţii Primăriei Slatina au declarat, pentru Gazeta Nouă, că la licitaţie au fost depuse trei oferte din partea firmelor SC Inspire Trough SRL Craiova, Asocierea Best Sale şi Asociaţia Culturală Center Inter Art Slatina şi SC Blue River SRL Slatina. Comisia a declarat câştigătoare oferta Asociaţiei Best Sale şi Asociaţia Culturală Center Inter Art Slatina, care administrează Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina încă de la inaugurarea lui, din 2010. Câştigătorul licitaţiei poate fi contestat de participanţi în termen de cinci zile de la comunicarea rezultatului, potrivit Gazeta Nouă.

Din asocierea pe care o va încheia cu Best Sale şi Asociaţia Culturală Center Inter Art Slatina pe următorii cinci ani, Consiliul Local Slatina va beneficia de o cotă de cel puțin 50% din profitul rezultat din exploatarea sălilor de cinematograf şi cafeneaua culturală,

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” a fost inaugurat în 2010. În acelaşi an consiliul local se asociază cu Societatea Culturală „Eugen Ionescu” şi cu SC Best Sale SRL, firmă înfiinţată cu doar câteva luni înainte şi care preia administrarea centrului. Unicul asociat al firmei este Robert Băsescu, cu domiciliul în Bucureşti, văr al soţiei deputatului Daniel Bărbulescu (potrivit presei locale), acesta din urmă prieten la cataramă şi partener de afaceri necurate cu primarul de atunci al Slatinei, Darius Vâlcov.

În 2011 în asociere apare, alături de Best Sale SRL, Asociația Culturală Center Inter Art Centru Internațional de Artă, înfiinţată în acelaşi an. Contractul de asociere a fost prelungit câteva luni, apoi pe o durată de cinci ani. Curios este că, ani la rând, primăria nu a încasat nimic din cota parte care îi revenea, lucru descoperit de Curtea de Conturi, care a arătat că contractul a fost încheiat în defavoarea municipiului.

Centrul Cultural „Eugen Ionescu” are o sală de teatru care poate găzdui aproape 200 de spectatori şi două săli de cinema cu câte 43 de locuri. De asemenea, în incinta centrului funcţionează şi o cafenea.

Sursa: gazetanouă.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here