Criminal din Slatina, „îngropat” în zeci de ani de puşcărie de magistraţi

Autorul înfiorătoarei crime comise în aprilie 2015, în apartamentul unui bloc din strada Teiului din Slatina, Eugen Fană, căruia i-a căzut victimă o femeie de 36 de ani, a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Craiova, la o pedeapsă de 26 de ani închisoare cu executare, magistraţii craioveni adăugând şase ani la pedeapsa pe care inculpatul o primise la Tribunalul Olt.

„În baza art.421 pct.1 lit. b C.p.p. respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantul-inculpatul Fană Eugen, împotriva s.p.169/13 iulie 2016 a Tribunalului Olt. În baza art.421 pct.2 lit. a C.p.p. admite apelul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi apelantul-parte civilă Micli Ioan Dan, împotriva s.p.169/13 iulie 2016 a Tribunalului Olt. Desfiinţează, în parte, s.p.169/13 iulie 2016 a Tribunalului Olt şi încheierea din data de 23.11.2015, în ceea ce priveşte latura penală a cauzei şi, rejudecând: Înlătură dispoziţia de schimbare încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul Fană Eugen a fost trimis în judecată din infracţiunea prev. de art. 188 alin.1 C.p. şi art. 189 alin.1 literele a şi h din C.p. în infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin.1 C.p. În temeiul art. 188 alin.1 C.p. rap. la art. 189 alin.1 litera a şi h din C.p. cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen. condamnă pe inculpatul Fană Eugen la pedeapsa principală de 25 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În temeiul art.66 din C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a, b din C.p. pe o perioadă de 5 ani. În temeiul art.65 din C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a, b, din C.p. În baza art. 228 alin. 1 C.p. rap. la art. 229 alin. 1 lit. d din C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen., condamnă pe inculpatul Fană Eugen la pedeapsa principală de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de furt calificat. În temeiul art. 38 alin. 1 C.p. rap. la art. 39 alin.1 lit. b C.p. aplică inculpatului Fană Eugen pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa de 3 ani închisoare, respectiv 1 an închisoare, urmând ca inculpatul Fană Eugen să execute pedeapsa de 26 de ani închisoare”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova.

Pe de altă parte, inculpatul este obligat la plata a două milioane de lei către soţul şi fiul victimei, reprezentând daune morale şi materiale.

Oribila crimă s-a petrecut în seara zilei de 3 aprilie 2015, în jurul orei 20.00, într-un apartament de la etajul I al unui bloc de pe strada Teiului din Slatina, în zona Şcolii de Poliţie. Vrând să intre în locuinţă, soţul femeii a găsit uşa încuiată şi a anunţat pompierii, spunându-le că îi este teamă ca soţia sa, Nela Micli, să nu fi păţit ceva rău. În locuinţă se afla şi un copil de numai şapte ani. Sosiţi la faţa locului, pompierii au pătruns în apartament pe fereastră folosind o autospecială cu scară mobilă, după ce copilul, cooperant, a deschis geamul. Salvatorii l-au scos pe micuţ, încuiat de agresor în dormitorul apartamentului pentru a nu fi martor la crimă, după care au descoperit o privelişte groaznică: soţia bărbatului zăcea fără suflare într-o baltă de sânge, cu mai multe plăgi înjunghiate, dintre care una adâncă la nivelul gâtului. Soţul femeii a descoperit şi absenţa autoturismului din parcarea blocului, un BMW.

Suspect în acest caz a fost de la bun început Eugen Fană, angajat al firmei pe care familia Micli o deţinea şi de unde bărbatul a fost concediat de soţul femeii chiar în ziua crimei. De altfel, marcat, copilul a povestit că suspectul s-a aflat la ei în apartament în seara crimei.

Nela Micli avea 36 de ani şi lucra ca asistent social, dar era şi mediator autorizat, membră a Asociaţiei profesionale de mediere „Pro-Pact”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here