După Slatina, SC Salubris SA rămâne fără o parte din afacere şi la Balş

Urmând exemplul Slatinei, Primăria Balş a ajuns, şi ea, la o înţelegere cu operatorul de salubritate, SC Salubris SA, şi a modificat contractul de concesiune în sensul că, începând cu data operaţionalizării Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Olt, Salubris nu va mai colecta gunoiul, ci se va ocupa doar de măturatul şi deszăpezirea străzilor din oraş, de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare.

Modificarea contractului de concesiune dintre Primăria Balş şi Salubris a fost aprobată în şedinţa consiliului local de luni, după ce părţile au ajuns la un acord. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, contractul de concesiune se va modifica prin diminuarea activităţilor concesionate în ceea ce priveşte colectarea şi transportul deşeurilor orăşeneşti şi a celor asimilate, începând cu data intrării în vigoare a contractului de delegare a gestiunii la nivelul judeţului Olt, încheiat de ADI „Olt-Eco” în numele şi pentru oraşul Balş, cu operatorul de salubritate desemnat prin licitaţie publică.

Este vorba de articolul 2 din contractul de concesiune nr. 2.333/20.02.2006 privind delegarea gestiunii serviciilor publice de salubrizare din oraşul Balş, modificat prin actul adiţional nr. 6.706/18.07.2013, care se modifică şi va avea următorul conţinut: „Art.2. Serviciul public de salubrizare concesionat cuprinde următoarele activităţi: a) colectarea şi transportul deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora din oraşul Balş; b) organizarea prelucrării, neutralizării şi valorificării materiale şi energetice a deşeurilor provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară a acestora din oraşul Balş; c) măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice din oraşul Balş; d) curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ; e) dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea”.

Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Serviciului Public de Salubrizare a Localităţilor din Judeţul Olt va fi supus aprobării Consiliului Local Balş marţea viitoare.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt”, în valoare de 34 de milioane de euro, bate pasul pe loc din cauza unor decizii administrative luate de conducerea Primăriei Balş şi de fostele conduceri ale Primăriei Slatina, care au încheiat contracte pe mulţi ani cu societatea Salubris. Şi asta în ciuda faptului că respectivele administraţii fuseseră atenţionate de Consiliul Judeţean Olt că vor deveni membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco”, care se va ocupa managementul deşeurilor în sistem integrat la nivelul întregului judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here