Ce a căutat Corpul de Control al ministrului Muncii la AJPIS Olt şi ce urmează

Prezenţi, săptămâna trecută, în Olt, la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), reprezentanţii Corpului de Control al ministrului Muncii au stat de vorbă cu toţi angajaţii instituţiei după ce la Ministerul Muncii, dar şi la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a ajuns o sesizare semnată de mai mulţi funcţionari ai agenţiei locale, care se plâng de comportamentul directoarei Ileana Ghiţă.

Mai întâi, cei din Corpul de Control au distribuit funcţionarilor din cadrul AJPIS Olt chestionare cu întrebări privind colaborarea între subordonaţi şi şefa instituţiei, cu precădere în perioada ianuarie – octombrie 2016. De asemenea, reprezentanţii ministerului au dorit să ştie dacă în acelaşi interval de timp angajaţii instituţiei au fost puşi să efectueze anumite lucrări dincolo de atribuţiile de servici şi dacă în perioada 12- 14 octombrie ei au fost împiedicaţi să utilizeze copiatoarele instituţiei în interes de servici.

Funcţionarii au fost întrebaţi dacă au văzut în unitate anumite materiale cu însemne electorale şi dacă directoarea Ileana Ghiţă a generat în instituţie manifestări care depăşesc demnitatea funcţiei publice pe care o exercită.

O parte a angajaţilor, cei care ar fi favorizaţi de conducere, a scris într-un fel, dar mulţi dintre funcţionari au confirmat suspiciunile pentru care ministrul Muncii şi-a trimis pe teren Corpul de Control. Acestea se referă, în general, la un comportament din partea directoarei care transcede atribuţiile funcţiei pe care o ocupă, la faptul că copiatoarele instituţiei ar fi fost folosite pentru multiplicarea unor materiale politice (pentru ALDE, partidul din care Ileana Ghiţă face parte), dar şi la faptul că din componenţa comisiilor de formare profesională, cu activitate retribuită, ar face parte doar apropiaţii directoarei.

În afară chestionarelor date spre completare, reprezentanţii Corpului de Control au vorbit pe larg despre toate aspecte cu funcţionarii instituţiei. Ei urmează să întocmească un raport, din care vor lipsi numele angajaţilor, pe care îl vor prezenta ministrului Dragoş Pîslaru.

Săptămâna trecută la AJPIS Olt s-a aflat şi efa ANPIS, Lăcrămioara Corcheş, care în zilele de 7 şi 8 noiembrie şi-a trimis, şi ea, Corpul de Control să verifice aceleaşi aspecte.

ileana-ghita3
Întrebată de OLT-ALERT despre existenţa şi rolul acestor controale, Ileana Ghiţă (foto) a refuzat să dea relaţii.

1 COMENTARIU

  1. O situatie similara a fost gasita la APISMB subrodonat ANPIS, anume Ologeanu Cristina Anca pusa in functie de conducere de catre Braila Leonardo, fara respectarea procedurilor, in anul 2013. In 2017 salariatii APISMB au solicitat ministerului sa o ia din cadrul institutiei pentru comportament neadecvat dar si neregulile grave pentru care institutia va trage ani buni din cauza acesteia. Corpul de control al ministerului a dispus demiterea lui Ologeanu Cristina Anca, insa ANPIS, prin doamna Corches Lacarmioara, a „delegat-o” la AJPIS Ilfov fara sa respecte legea, adica au ascuns-o pana in prezent. Sa nu va inchipuiti ca aceasta persoana este „delegata” pe degeaba, stiindu-se foarte bine ca numita Corches este cunoscuta pana la parlament de cata de corupta si avida de mita este. Cine o tine acolo? A fost invatata ca in data de 13.02.2017 (cand a aflat ca ministerul cere demiterea ei) sa ia concediu medical si a dat institutia in judecata. Daca va uitati bine la dosar nu o sa mai vedeti asa ceva, dintr-un foc, contestatia a fost admisa. APISMB nu a facut nici un recurs, deoarece Aceasta Ologeanu are resurse financiare fara limita reusnd s-o convinga pe jurista institutiei, Hulea Vasilica, sa nu faca nici un recurs in instanta ca sa ramana irevocabila o sentinta dubioasa. Iata cum banii fac totul. Toti petentii o cunosc pe Ologeanu si de multe ori au recurs la cuvinte grele impotriva ei pentru ca aceasta nu cunoaste legea si e aroganta. Iata ce face un barbat (Braila leonardo) nu spunem un conducator de institutie pentru amanta sa, mai ales ca in luna octombrie 2016 era sa incaseze o bataie zdravana de la sotul acesteia. Moralitatea nu e buna in institutiile publice. Dar. nici autoritatile nu-si fac datoria. Doamna Ologeanu (nu se stie din ce resurse) si-a facut o vila in Ilfov, si-a mai tras o vila in Buftea la maica-sa, are doua fete pe care le-a intretinut in facultate (cu bani nu cu inteligenta), fiecare dintre ele au masina, ea si-a mai cumparat o masina ultimul strigat si acorda finante firmei sotului care in realitate nu realizeaza nimic. Autoritatile nu fac nimic. Un control la firma sotului ei rezolva tot si apoi sa ne raspunda madama de unde are banii? Nu cumva din sistemul SAFIR care are multe hibe? E bine si ca mass media sa cunoasca aceste lucruri pe care le cunosc salariatii care tac malc. Fiecare isi face de cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here