Slătinenii ar putea fi lipsiți de spectacolul în aer liber de Revelion. Ce spune primarul orașului

Primăria Slatina ar putea să nu mai organizeze Revelionul 2017 din cauza faptului că firmele care au participat la licitaţia de atribuire a contractului s-au contestat între ele.

Potrivit Gazeta Nouă, trei participanţi s-au înscris la licitaţie, dar a fost depusă o singură ofertă concretă. Cu toate acestea, unul dintre ceilalţi doi participanţi au contestat licitaţia, petiţia fiind în analiză la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). 75.000 lei este valoare contractului pe care primăria l-a scos la licitaţie privind organizarea concertului şi petrecerii din noaptea dintre ani, în Slatina.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute marţi, că municipalitatea ar fi vrut să organizeze un concert, în aer liber, pe Esplanadă.

„Suntem în procedură de licitaţie. Firmele participante s-au contestat aşa că nu ştiu ce se va întâmpla cu Revelionul. Am fi vrut să avem un concert de Revelion cu foc de artificii, lasere şi tot ceea ce a cerut publicul din Slatina. Am făcut un caiet de sarcini cu opt sau zece artişti, s-a ocupat Serviciul Cultură. Din păcate, există riscul ca până la Revelion să nu se dea o soluţie privind contestaţiile”, a afirmat Moţ.

Edilul se plânge că a fost modificată Legea Achiziţiilor Publice, astfel că firmele pot să depună contestaţie în orice moment.

„Legile trebuie făcute pentru oameni, care se lovesc de ele şi care nu pot să le aplice. În schimb, tehnocraţii, liberalii, pseudo-tehnocraţii au schimbat Legea Achiziţiilor publice şi fiecare poate să conteste când vrea, fără să aibă nicio repercusiune. În schimb, eu, ca administraţie locală, nu pot să fac lucrurile pentru care oamenii m-au ales. Se contestă, se vor contesta şi există posibilitatea să nu putem organiza Revelionul, din această cauză”, a mai spus Moţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here