Expoziție de artă plastică „65 de ani lumină” la Slatina, cu trei semnături marcante

Sub genericul „65 de ani lumină”, la Slatina va fi deschisă, vineri, la Galeria Artis a Muzeului Județean Olt, o expoziție de grup cu lucrări semnate de Cristina Bacicu-Botez, Mihai Marin Cârstea și Virgiliu Dan Dimulescu.
Vernisajul este programat să înceapă la ora 16.00. Expoziția se dorește a fi demers spiritual și deopotrivă omagiu artistic întreprins pentru o tripletă „mioritică” – ardeleanca, olteanul și munteanul – cu anvergură și notorietate în pictura contemporană românescă, după cum se arată în invitația transmisă de Muzeul Județean Olt.
„Trei personalități inconfundabile ale artelor plastice românești care s-au născut în spații istorico-geografice diferite dar pe care destinul i-a așezat în Arca Plastică a Oltului… Cristina Bacicu-Botez este «ardeleanca» născută la 6 decembrie 1951 în inima Transilvaniei,  în orașul Cluj, Virgiliu Dan Dimulescu este «olteanul» născut la 16 decembrie 1951 în Băbeni-Bistrița, județul Vâlcea, iar Mihai Marin Cârstea este «munteanul» născut la 27 decembrie 1951 în satul Vlaici, comuna Colonești, județul Olt. Se cuvine să le mulțumim pentru altruismul, generozitatea și profesionalismul mărturisite sub crucea șevaletului. Timpul nu iartă pe nimeni. Nici chiar pe marii noștri oameni de spirit. Opera rămâne nemuritoare să străbată timpurile”, afirmă directorul instituției-gazdă, Laurențiu Guțică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here