Forțe sporite ale IPJ Olt pentru supravegherea alegerilor parlamentare. Ce trebuie știut

În contextul alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, Peste 900 de poliţişti din Olt vor fi angrenați în aceste zile, în afară de dispozitivul curent, pentru buna desfășurare a scrutinului electoral de duminică, asigurând măsurile de pază, protecţie, ordine şi linişte publică și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

105 polițiști vor executa, sâmbătă, misiuni de protecție a locurilor unde vor fi depozitate buletinele de vot și celelalte materiale necesare votării, iar 223 de oameni ai legii vor fi angrenați în executarea misiunilor de protecție la secțiile de votare.

În ziua alegerilor, pe data de 11 decembrie, 451 de polițiști vor executa misiuni de protecție la secțiile de votare, iar 265 vor asigura ordinea și siguranța publică.

De asemenea, 66 de rezerve și 79 de echipe operative vor desfășura activități în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

Dreptul la vot îl au persoanele care au 18 ani împliniți și nu le-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.

Votul începe duminică dimineață la ora 07.00 și se încheie la ora 21.00.

„Poliţia Română a luat toate măsurile, din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor. Codul Penal prevede, la Titlul IX, art. 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale și care sunt pedepsele prevăzute de lege. Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevazute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, comisarul șef Claudia Radu.

Polițiștii ne îndeamnă să sesizăm orice încălcare a legii electorale la 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here