OLT / Unde au votat şi ce au declarat VIP-urile din politica locală

Printre liderii politici care au votat foarte devreme, duminică, se numără liberalul Ion Moisescu, preşedintele PNL Scorniceşti. Acesta a votat în jurul orei 08.00, în localitatea sa natală, Mărgineni – Scorniceşti. „Am votat în localitatea în care am fost născut, în care am crescut, unde am terminat şcoala primară, unde locuiesc şi unde am o afacere. Am votat pentru o deschidere mai mare spre vest, pentru stabilitate, pentru echilibru”, a spus Moisescu.

Preşedintele ALDE Olt, Mihai Niţă, a votat, la ora 09.00, în secţia de votare 8 din cadrul Colegiului Naţional „Ion Minulescu”, din Slatina. „Gândul cu care am mers la vot a fost acela de a vota pe cei care au un program de guvernare simplu, coerent, program de guvernare care asigură viitorul României, care asigură un viitor atât pentru tinerii din ţară, cât şi pentru cei din afară, pe care dorim să îi aducem înapoi”, a declarat liderul ALDE Olt.

Medicul Renică Diaconescu a votat, la ora 10.00, la una dintre secţiile amenajate la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina. El a venit la urne însoţit de soţia şi fiul său. „Am votat pentru viitorul acestei ţări, pentru stabilitate. Am votat pentru ca oamenii să nu mai plece din România. Am votat pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă în România”, a afirmat medicul.

Tot la ora 10.00 a votat şi Siminica Mirea, prim-vicepreşedinte executiv al PNL Olt, într-una dintre secţiile de votare din localitatea Crâmpoia. Ea susţine că şi-a exercitat dreptul la vot „cu gândul la o Românie mai bună, pentru stabilitate economică şi socială şi pentru bunăstarea tuturor românilor”.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, şi-a exercitat dreptul la vot, în jurul orei 11.30, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, el venind la urne însoţit de primarul Slatinei, Emil Moţ, administratorul judeţului Marius Iancu şi de profesorul universitar Emil Albotă. „Am votat, astăzi, pentru România şi pentru români. Eu cred, în continuare, în ţara noastră şi sunt convins că sunt foarte mulţi români care îmi împărtăşesc acest gând. Cred că prezenţa la vot va fi în limite normale, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani. Sunt oameni care sunt interesaţi şi oameni care, de-a lungul timpului, au demonstrat că nu sunt interesaţi. Cred că procentul de prezenţă nu va depăşi cifrele cu care Oltul a fost obişnuit. Oltul a fost fruntaş la prezenţă, de fiecare dată, ca şi acum când suntem pe primul sau pe al doilea loc”, a declarat Oprescu.

Preşedintele liberalilor din judeţ, Gigel Ştirbu, a votat la Şcoala Gimnazială „George Poboran” din Slatina. „Am votat cu speranţa într-un rezultat care să permită românilor să continue drumu european ales în ’89, cu speranţa că rezultatul care va fi opţinut în urma voturilor exprimate de către români această ţară să nu se întoarcă în bezna în care a bâjbâit 45 de ani”, a reliefat el.

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, care a votat în localitatea natală, Vişina, a declarat că a votat pentru o viitoare guvernare care să aducă bunăstare românilor, iar Emil Moţ, primarul Slatinei, care şi-a exercitat dreptul la vot, la ora 11.00, la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, i-a îndemnat pe slătineni „să vină la vot şi să îndrăzneasă să creadă în Slatina”.

Surse: Gazeta Nouă şi OLT-ALERT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here