PSD Olt CONDIŢIONEAZĂ aplicarea programului de guvernare. Vezi CE VREA

Liderii PSD Olt au organizat, marţi, o conferinţă de presă pentru a le mulţumi oltenilor că au ieşit în număr mare la urne petru a-şi exercita dreptul la vot. Prezenţa masivă a populaţiei în secţiile de votare arată faptul că cetăţenii sunt interesaţi de cine vor fi reprezentanţi în parlament, potrivit preşedintelui social-democraţilor olteni, Paul Stănescu, care şi-a personalizat mulţumirile către cei care au votat candidaţii PSD. El afirmă că scorul obţinut la alegerile din 11 decembrie este unul istoric şi, de aceea, îi obligă pe măsura rezultatelor. PSD este foarte hotărât să ducă la bun sfârşit programul de guvernare asumat pe care şi l-a asumat, dar cu o condiţie: aceea ca PSD să formeze guvernul, iar premierul să fie social-democrat.

„Vreau să le mulţumesc tuturor cetăţenilor judeţului nostru pentru prezenţa masivă la vot. Din acest punct de vedere, suntem pe primul loc la nivel de ţară. Asta înseamnă că cetăţenii judeţului Olt sunt interesaţi pe cine vor trimite în Parlamentul României, în următorul legislativ. De asemenea, vreau să le mulţumesc celor care au avut încredere în PSD, în candidaţii partidului, pentru că este o mare onoare să fi în Parlamentul României, onoare care şi obligă foarte mult. Le mulţumesc tuturor colegilor mei din PSD, cei din Biroul Permanent, din conducerea centrală şi tuturor membrilor noştri de partid, pentru efortul depus în această campanie, efort care s-a concretizat în faptul că PSD Olt este pe locul doi ca voturi obţinute, la nivel naţional, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, pe primul loc fiind PSD Giurgiu”, a declarat liderul PSD Olt.

El a subliniat că scorul obţinut de PSD este unul istoric, dar şi care îi obligă pe cei ce l-au obţinut să realizeze pentru ţară tot ceea ce au promis în campania electorală. Cu o condiţie însă: ca PSD să formeze guvernul, iar premierul să fie un social-democrat.

„Este un scor istoric, dar vom avea, în următoarea perioadă, mari obligaţii şi mari responsabilităţi. Acest vot ne obligă să facem tot ceea ce am spus că vom face în campania electorală. Deci, suntem hotărâţi să ducem la îndeplinire tot ce am scris acolo (în programul de guvernare – n.r.). Singura condiţie este ca PSD să formeze guvernul şi să avem un premier social-democrat”, a precizat Paul Stănescu.

Dragnea sau nimic!

Mai mult, social-democratul care va fi premierul României din partea PSD trebuie să fie, neapărat, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a spus Paul Stănescu.

„Din discuţiile mele cu majoritatea colegilor – sigur că asta se va decide într-un for al partidului, un comitet executiv naţional -, dar din punctul de vedere al organizaţiei PSD Olt, al colegilor mei şi al meu, varianta noastră de prim-ministru este, clar, Liviu Dragnea, deci nu acceptăm o altă variantă, suntem categorici din punctul ăsta de vedere. Şi explicaţiile sunt simple: niciodată, din momentul în care eşti prim-ministru, dacă nu ai forţa politică necesară nu poţi să pui în aplicare un asemenea program. Or, Liviu Dragnea a condus întreaga campanie, Liviu Dragnea a condus tot ce înseamnă colectivul pentru programul de guvernare cu care noi am venit în campanie, şi noi credem cu toţii că Liviu Dragnea este cea mai bună variantă, poate singura variantă în a fi prim-ministru al României din partea Partidului Social Democrat. Aici sigur că presa a vehiculat foarte multe lucruri, foarte multe nume. Noi, nu e nici un secret, discutăm cu colegii noştri din toată ţara la telefon, discutăm aceste lucruri, şi practic s-a creat o poziţie unanimă ca Liviu Dragnea să fie premierul României din partea Partidului Social Democrat”, a declarat Paul Stănescu.

Marius Oprescu: Motorul campaniei electorale a PSD a fost programul de guvernare

Prezent la întâlnirea cu presa s-a aflat şi preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, care, la rândul său, a ţinut să aducă mulţumiri votanţilor simpli, ca şi membrilor de partid pentru campania electorală în care s-au implicat, dar şi presei locale, pentru modul corect în care a prezentat candidaţii PSD.

„Eu am fost director de campanie la nivel judeţean, În principiu, ar fi trebuit să prezint datele tehnice şi rezultatele acestor alegeri; cred însă că toată lumea le cunoaşte şi nu ştiu dacă mai e cazul să prezint astfel de rezultate. Aş vrea să mulţumesc presei pentru buna colaborare pe care am avut-o în toată această campanie. De asemenea, aş vrea să mulţumesc membrilor de partid şi militanţilor noştri care au reuşit să ajungă din uşă în uşă, din poartă în poartă şi să prezinte programul nostru de guvernare, motorul acestei campanii, lucru pe care oamenii l-au apreciat şi, iată, rezultatele, atât la nivel  local, cât şi la nivel naţional, au fost foarte bune; oamenii au apreciat acel program de guvernare. Şi, nu în ultimul rând – de fapt, ei sunt pe primul loc – mulţumesc cetăţenilor din judeţul Olt, cei care ne-au dat votul în mod covârşitor, lucru care ne onorează, cu care ne mândrim, dar în acelaşi timp ne obligă la foarte mult. Vreau să îi asigurăm că e un semnal pentru noi acest vot de încredere şi suntem conştienţi de încrederea pe care ne-au acordat-o şi vom face tot ce ne stă în puteri ca programul de guvernare pe care ni l-am asumat să-l ducem la bun sfârşit, iar Oltul să fie un judeţ cu investiţii mai bune, să fie un judeţ în care se trăieşte mai bine şi condiţiile de viaţă să fie altele”, a declarat Marius Oprescu.

Celor doi li s-a alăturat liderul PSD Slatina şi primarul municipiului-reşedinţă de judeţ, Emil Moţ. El a reliefat că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale, de data aceasta slătinenii au votat covârşitor candidaţii social-democraţi.

„Le mulţumesc slătinenilor care au votat, de data asta, masiv PSD-ul. Vreau să felicit Organizaţia Slatina, cei de acolo au făcut o treabă extraordinară, o campanie ireproşabilă. Ei nu au intrat în clenciuri cu adversarii politici şi, printr-o campanie elegantă, decentă, au reuşit să transmită programul nostru de guvernare tuturor cetăţenilor municipiului Slatina, iar locuitorii oraşului nostru au votat ca atare”, a punctat şi primarul Slatinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here