Pe final de an, primăriile din Olt primesc bani pentru plata datoriilor și pentru proiecte

În ultima ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Olt, convocată pentru data de joi, 15 decembrie, primăriile vor primi bani plata datoriilor acumulate la capitolul cheltuielilor de fucnționare, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate și pentru susținerea proiectelor aflate în derulare.

Banii provin din defalcarea TVA, iar aleșii județului vor supune aprobării un proiect de hotărâre prin care sumele respective vor fi repartizate pe localități.

Mai exact, proiectul prevede „repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a influențelor la sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2016 pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2015, a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 46/2015, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here