Urmărit internaţional pentru infracţiuni informatice, capturat de poliţiştii din Olt şi Vâlcea

Un bărbat pe numele căruia autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor infracţiuni informatice a fost depistat de poliţiştii din Olt și Vâlcea.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din Olt și Vâlcea, au depistat, miercuri, în municipiul Râmnicu Vâlcea, un bărbat de 33 ani, din Vâlcea, care era urmărit de autoritățile din Italia, oamenii legii acţionând sub coordonarea procurorilor DIICOT Olt.

Pe numele bărbatului autorităţile italiene au emis mandat european de arestare pentru comiterea, pe teritoriul Italiei, a unor infracţiuni informatice.

„În vederea probării activității infracționale, au fost efectuate nouă percheziții domiciliare, pe raza județelor Vâlcea și Olt. La percheziții, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, un laptop, telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri financiar – bancare, precum și 3500 dolari, 550 euro și 600 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Bărbatul a fost prezentat Curții de Apel Pitești, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, urmând a fi demarate procedurile de extrădare.

Pentru depistarea bărbatului, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române. Acţiunea poliţiştilor s-a desfăşurat cu sprijinul Direcției pentru Operațiuni Speciale și al poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here