O primărie din Olt a ajuns să numere doar trei angajați, cu tot cu primar

O primărie din județul Olt a ajuns să numere doar trei angajați, cu tot cu primar, după ce unii dintre funcționari s-au pensionat, alții au ales să demisioneze.

Este vorba de Primăria comunei Priseaca, unde mai lucrează doar primarul, agentul agricol și casierul, după ce, nu demult, din instituție a decis să plece și secretara comunei, Cristina Voicu, care și-a găsit un alt loc de muncă. O altă funcție extrem de importantă, cea de contabil, a rămas și ea vacantă după ce, în luna august, contabilul primăriei, Iulian Gealapu, s-a pensionat pe caz de boală.

Contactat telefonic, primarul localității, Gheorghe Florea, a refuzat să vorbească despre deficitul de personal de care suferă instituția. „Eeeee, hai, vorbim acum despre astea… Mai bine să vorbim despre…”, a spus edilul înainte să închidă telefonul, prefăcându-se că nu ne mai aude. Ulterior, el nu a mai răspuns apelurilor noastre.

Citește și Poliția Română s-a NĂPUSTIT în Olt de Anul Nou: Vezi motivele și rezultatele acțiunilor

Aflat la cel de-al treilea mandat, primarul Gheorghe Florea s-a aflat de-a lungul anilor în conflict cu mai toată lumea din administrația publică a comunei, de la viceprimarii demiși după fiecare rundă de alegeri locale până la consilierii locali, inclusiv cei care făceau parte din același partid cu edilul, PSD. Unul dintre foștii viceprimari demiși, Nicolae Luțu, s-a adresat instanțelor de judecată și a câștigat, după câțiva ani de procese, tot ceea ce i se cuvenea pe linia drepturilor salariale, aproape trei miliarde de lei vechi reprezentând salarii restante, majorări de întârziere și penalități, bani plătiți din bugetul localității.

„Cei care au plecat din primărie au spus că le este frică de pușcărie. I-a pus primarul se semneze documente și după aia și-a luat mâna după ei. Iar el este cercetat în două dosare penale”, a declarat fostul viceprimar Nicolae Luțu.

Citește și Șanse nesperate la început de an pentru șomerii din Olt care vor să lucreze în străinătate

În situația dată, pe linie de contabilitate Primăria Priseaca mai recurge la ajutorul fostului contabil. „Eu m-am pensionat pe caz de boală, am făcut un atac cerebral. Am plecat în august, după mine a plecat și secretara, nu știu să spun de ce. În primărie mai sunt doi inși, casierul și agentul agricol. Doi salariați, și mai e primarul. Nu știu cum o să funcționeze primăria că e foarte dificil. Eu îi mai ajut cât pot, că îmi mai cer ajutorul, pentru că asta nu e o meserie care se învață așa, îi dai atribuții și gata. Mult nu pot să lucrez pentru că, după atacul cerebral suferit, nu am voie să fac efort intelectual”, a spus fostul contabil al primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here