Șanse nesperate la început de an pentru șomerii din Olt care vor să lucreze în străinătate

300 locuri de muncă in domeniul agricol (recoltare zmeură) sunt puse la dispoziția celor interesați să lucreze în străinătate, prin intermediul Reţelei EURES, de un angajator din Portugalia, anunță Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt.

Mai precis, se caută 280 culegători zmeură și 20 șefi de echipă pentru Portugalia. Selecția va avea loc în perioada 25 – 26.01.2017, în municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița.

Durata contractului este de aproximativ de trei luni pentru culegători zmeură și aproximativ trei – șase luni pentru șefi de echipă, cu posibilitatea de integrare permanentă în cadrul companiei. Timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcție de producție, să se efectueze ore suplimentare.

Data estimată pentru angajare este sfârșitul lunii februarie/începutul lunii martie 2017.

Cerințe: Sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp. Un avantaj îl au persoanele cu experiență în agricultură, mai ales cele cu experiență recoltarea zmeurei sau în munca în sere. De asemenea, avantajate vor fi și persoanele care cunosc limba engleză sau pe cea spaniolă (cunoștințe de bază), aceasta nefiind, însă, o cerință obligatorie.

Beneficii: Angajatorul asigură cazare contra cost – 1 euro/zi. De asemenea, el oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar aceasta se deduce din primele salarii. Angajatorul asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârșitul campaniei.

Salariu: Salariul de bază pentru culegători zmeură (săptămâna de lucru de 40 ore, 5 zile lucrătoare): 618,33 euro brut/lună; salariul pentru culegători zmeură cu ore suplimentare (48 de ore/săptămâna de lucru, 6 zile lucrătoare): 718,33 euro brut/lună. Salariul pentru șefi de echipă: minim 691.71 euro brut/lună – maxim 1227 euro brut/lună.

„Persoanele cu domiciliul în județul Olt, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt din Slatina, Str. Prelungirea Crișan, nr. 2, tel: 0249/411002, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: copie CI/BI; CV EUROPASS în limba română”, se arată într-un comunicat al AJOFM Olt.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20.01.2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here