Poliția Română s-a NĂPUSTIT în Olt de Anul Nou: Vezi motivele și rezultatele acțiunilor

În ultimele două zile din 2016 și în primele două din acest an, polițiștii din Olt au aplicat peste 270 de sancțiuni de aproape 73.000 de lei, au confiscat bunuri și au constatat zeci de infracțiuni săvârșite de mai multe persoane, 13 dintre ele fiind prinse în flagrant. Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii reținând și mai multe permise de conducere. Toate acestea au fost urmarea măsurilor suplimentare pe care Poliția Română le-a luat astfel încât în perioada trecerii dintre ani să nu fie înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

În perioada 30 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, pentru siguranţa cetăţenilor, peste 500 de poliţişti olteni au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

În urma acțiunilor desfășurate pe raza județului Olt, au fost constatate 34 de infracțiuni, de comiterea cărora sunt bănuite 19 persoane. De asemenea, 13 persoane au fost depistate în flagrant delict.

În această perioadă, poliţiştii olteni au aplicat 271 de sancţiuni, în valoare de 72975 lei şi au confiscat sau indisponibilizat bunuri în valoare de 460 lei.

„Poliţiştii au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 5 la domeniul silvic. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale, 126 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză și două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, comisarul șef Claudia Radu.

Totodată, poliţiştii au retras două certificate de înmatriculare şi au reţinut 14 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, șase pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi trei pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

„Polițiștii sunt prezenți și astăzi (miercuri, 4 ianuarie) pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Poliția Română recomandă tuturor cetățenilor care pornesc la drum să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să se asigure corespunzător înainte de a schimba direcția de deplasare și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here