REVOLTĂTOR în OLT: Primării cu lacătul pe ușă pe timpul avertizărilor meteorologice

În urma avertizărilor meteorologice din ultima perioadă prefectul județului Olt a constatat că o mare parte din autoritățile administrației publice locale nu a instituit, la solicitarea sa, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, serviciul de permanență la sediul primăriei, astfel cum prevede art.1 din Ordinul MAI nr. 736 din 22 iulie 2005.

Citește și Inspectoratul Școlar Olt a REDUS numărul școlilor ce rămân închise joi și vineri. Noua LISTĂ

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt din data de 10 ianuarie, în urma analizei situației privind neasigurarea serviciului de permanență la sediile primăriilor, efectuată în urma verificărilor telefonice de către dispeceratul ISU Olt, s-a hotărât, ca primă măsură, atenționarea tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență cu privire la respectarea acestei obligații legale.

Citeşte şi Zeci de persoane evacuate dintr-un bloc din Slatina în urma unor scurgeri de gaze – FOTO/VIDEO

„În acest context, astăzi, prefectul județului a atenționat comitetele locale pentru situații de urgență cu privire la obligativitatea instituirii serviciului de permanență, neîndeplinirea acestei obligații atrăgând răspunderea contravențională”, se arată într-un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt.

Citește și De NEIMAGINAT: Kovesi a deszăpezit cu lopata trotuarul din fața sediului DNA/FOTO

Prefectul județului a reiterat comitetelor locale pentru situații de urgență obligația protejării populației, a bunurilor materiale și a infrastructurii locale, care se realizează printr-un set important de măsuri (înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare, adăpostire, evacuare şi alte măsuri tehnice şi organizatorice specifice), orice disfuncționalitate a acestui mecanism putând avea consecințe dintre cele mai grave, inclusiv pierderi de vieți omenești.

Citeşte şi Ninge din nou în Olt. Mai multe trenuri care circulau pe rute locale au fost anulate

Citeşte şi Voluntarii de la Crucea Roşie Olt au sărit în ajutorul persoanelor fără adăpost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here