Cătălin Rotea, prima DECLARAŢIE după ce a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării

Cătălin Rotea, proaspăt numit de premierul Sorin Grindeanu în funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarat că această numire reprezintă „o uşă deschisă pentru toţi primarii din judeţul Olt care au proiecte de dezvoltare şi investiţii”.

Pe de altă parte, Rotea şi-a declarat convingerea că autorităţile publice centrale şi cele locale îşi vor eficientiza comunicarea.

„Numirea ca secretar de stat în Ministerul Dezvoltării reprezintă o uşă deschisă pentru toţi primarii din judeţul Olt care au proiecte de dezvoltare şi investiţii  pe comunităţile pe care le conduc. Sunt la dispoziţia lor cu toate informaţiile necesare şi cu asistenţa de specialitate în domeniu şi sunt convins că vom reuşi eficientizarea comunicării dintre autorităţile publice centrale şi locale”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Cătălin Rotea.

Numirea lui Cătălin Rotea în funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a fost publicată marţi dimineaţa în Monitorul Oficial.

Fost membru al PNL, Cătălin Rotea a ocupat, în 2013, funcţia de comisar şef al Gărzii de Mediu Olt şi pe cea de prefect al judeţului Olt, în perioada septembrie 2013 – martie 2014. El părăsit PNL în favoarea PSD în toamna anului 2014, când a devenit şef de cabinet al ministrului Finanţelor Publice. La jumătatea lunii aprilie 2015, el s-a mutat la Ministerul Dezvoltării Rurale şi Administraţiei Publice, pe un post de consilier.

În perioada 2015-2016, Cătălin Rotea a condus Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Olt, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ). În iunie 2016, Rotea a candidat la Primăria oraşului Balş, ulterior preluând conducerea organizaţiei PSD din acest oraş.

Alte trei persoane care provin din Olt au fost numite în funcţii similare de premierul României. Este vorba de judecătoarea Mariana Moţ, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, de Daniel Botănoiu, în Ministerul Agriculturii, şi de Emil Albotă, numit şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, cu rang de secretar de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here