VIDEO/Oltul are peste 100.000 persoane fără asigurare medicală. Prefectul: Foarte multe

Peste 100.000 de peroane din Olt rămân fără asigurare medicală, potrivit unui raport al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), prezentat de directorul general al instituţiei, Florin Ciocan, în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice (CCDCPPV), întrunit joi la Prefectură.

Mai exact, 114.431 de persoane din Olt nu sunt asiguraţi din punct de vedere medical. Prefectul judeţului, care a prezidat şedinţa CCDCPPV, şi-a arătat nemulţumirea faţă de numărul mare al neasiguraţilor. „Mulţi, foarte mulţi”, şi-a arătat mirarea reprezentantul guvernului în judeţ.

„Şi punctul nostru de vedere este că sunt foarte mulţi neasiguraţi. Pentru cei care nu sunt asiguraţi şi vin la Casă să se asigure, asigurarea se plăteşte pe şase luni în urmă începând cu luna în curs. Deci în momentul în care plăteşti şapte luni de zile, eşti asugurat la zi, urmând ca apoi să plătească asigurarea lună de lună pentru a putea fi asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat”, a precizat directorul CJAS Olt, Florin Ciocan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here