FOTO/VIDEO Scandal în Consiliul Local Slatina pe reorganizarea reţelei şcolare

Doi reprezentanţi ai Colegiului Economic „PS Aurelian” din Slatina au cerut socoteală consiliului local, în şedinţa de joi a legislativului, pentru faptul că municipalitatea a decis unirea juridică a acestei unităţi de învăţământ cu Colegiul Naţional Agricol „Carol I”, fără să fi informat cadrele didactice. Cei doi dascăli reclamă faptul că cele două colegii au profile total diferite. Consiliul Local a aprobat, joi, un proiect de hotărâre privind reorganizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular cu personalitate juridică şi a structurilor subordonate din municipiul Slatina pentru anul şcolar 2017-2018.

Citeşte şi Primăria Slatina dărâmă mega-afacerea pe care Vâlcov a pus-o la cale cu Rupiah

Este vorba de profesorii Denisa Maican (fost consilier local) şi de Ion Scorbureanu, care la finalul şedinţei ordinare a consiliului local de joi au intervenit, la punctul de interpelări de pe ordinea de zi, imputând consilierilor, în special celor din Comisia de învăţământ, că au luat o decizie peste capul corpului profesoral de la Colegiul Economic „PS Aurelian” în privinţa unirii juridice a celor două unităţi şcolare.

Citeşte şi S-a bătut cu pumnul în masa prefectului de Olt: Să se pună capăt FRAUDEI

„De ce nu am fost şi noi informaţi de această decizie înainte ca ea să fie luată?”, a întrebat Denisa Maican, arătând aleşilor locali că profilele celor două instituţii de învăţământ sunt total diferite.

Citeşte şi Oltul are peste 100.000 persoane fără asigurare medicală. Prefectul: Foarte multe

Preşedintele de şedinţă, Cristian Bircea, le-a explicat celor doi dascăli că cele două colegii îşi vor desfăşura activitatea separat şi că ele doar juridic vor forma un corp, Colegiul Economic „PS Aurelian” urmând să fie unitate bugetară.

Citeşte şi CJ Olt vrea să reabiliteze fostele centre de plasament din judeţ cu fonduri europene

Consiliul Local a aprobat, joi, un proiect de hotărâre privind reorganizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular cu personalitate juridică şi a structurilor subordonate din municipiul Slatina pentru anul şcolar 2017-2018.

Citeşte şi Vești PROASTE pentru șoferi: Măsura obligatorie intră în vigoare în câteva zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here