Nu mai este nici o îndoială: La Caracal va fi construită o pușcărie. Lucrările încep anul acesta

Nu mai este nici o îndoială: la Caracal va fi construită o pușcărie, lucrările urmând să înceapă chiar anul acesta. O spune chiat ministrul Justiției, Florin Iordache.

Ministrul Justiției a declarat încă o dată că anul acesta va începe construcţia a două penitenciare, unul la Caracal şi altul la Berceni. Finalizarea lor va dura însă nu mai puțin de cinci ani.

Declarația a fost făcută de Florin Iordache într-o intervenție telefonică la Antena 3, în contextul proiectului de ordonanță privind grațierea unor categorii de deținuți. Iordache susține că România trebuie să vină cu un pachet de legi pentru a rezolva problema supraaglomerării din închisori şi să evite o eventuală penalizare de 80 de milioane de euro anual din partea CEDO.

Ministrul Justiţiei a adaugat că în vizitele sale prin penitenciare a văzut oameni cu feţele tumefiate de la muşcături de căpuşe şi că unii deţinuţi stau câte 20 în camere de 16 metri pătraţi.

”În momentul în care vezi oameni și gândacii trec peste ei pentru că într-o cameră de 4 pe 4 stau 20 de oameni. Oamenii ăștia stau sub un metru pentru fiecare om”, a declarat Iordache.

Dincolo de soluția grațierii colective, o altă soluție este construirea de noi penitenciare și modernizarea celor existente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here