Catedrala din Slatina a fost prădată. Hoţii au plecat cu banii pentru salarii

Catedrala „Sfântul Gheorghe-Ionaşcu” din Slatina a fost prădată de hoţi în noaptea de duminică spre luni. Poliţia a demarat cercetările pentru identificarea autorilor care au plecat cu banii pe care preoţii îi strângeau pentru salariile personalului şi pentru plata unor datorii. 

Citeşte şi Şoferul autoturismului lovit de TIR pe DN 65, între Balş şi Pieleşti, a MURIT

Cei care luni dimineaţă au venit să deschidă biserica au rămas uluiţi când au văzut că lăcaşul de cult a fost călcat de hoţi şi că lipsesc atât bani, cât şi unele obiecte fără mare valoare.

Surse bisericeşti au spus că banii pe care hoţii i-au găsit în lăcaşul sfânt, circa 3.500 de lei, reprezentau o parte din salariile pe care angajaţii din catedrală urmau să le primească pentru luna ianuarie. „Era o mică parte din salarii şi din dările la stat pe salarii, vreo 3.000, 3.500 de lei. Obiecte de valoare nu lipsesc, lucru care ne face să credem că în catedrală au fost copii sau tineri care au căutat cu precădere bani”, ne-au spus sursele citate.

Citeşte şi Cum pot primi şcolile din Olt, GRATIS, computere de la Garda de Mediu

Poliţia a fost sesizată luni dimineaţă în legătură cu acest caz, oamenii legii demarând imediat cercetările pentru prinderea hoţilor.

„Am fost sesizaţi în scris, în această dimineaţă, că a fost forţată uşa de acces, nu se ştie când. De asemenea, a fost forţată şi cutia milei, dar nu se ştie câţi bani lipsesc. Încă nu este cunoscut prejudiciul şi a rămas ca preotul să mai verifice să vadă dacă mai lipseşte ceva. S-au făcut acte pentru furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Citeşte şi Oltenii din Slatina și împrejurimi se vor putea pensiona mai devreme cu doi ani/DOCUMENT

Probabil că e doar o chestiune de timp până când hoţii vor fi prinşi, pentru că lăcaşul de cult este asigurat cu un sistem de supraveghere video.

Citeşte şi Accident rutier pe DN 65, între Slatina și Balș. Doi oameni au ajuns cu răni la spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here