Oltenii din Slatina și împrejurimi se vor putea pensiona mai devreme cu doi ani / DOCUMENT

Toate persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în Slatina şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestei localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, din cauza poluării generate de platforma industrială existentă în municipiul Slatina. Un proiect de lege inițiat de deputatul Gigel Știrbu (care l-a promis în campania electorală) și de senatorul Paul Stănescu, președintele PSD Olt, a fost depus în acest sens la Biroul Permanent al Camerei Deputaților. O asemenea lege a modificat deja Legea pensiilor și produce efecte în mai multe zone poluate din țară.

Proiectul de lege prevede modificarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât la articolul 65, alin. 5, care prevede această facilitate pentru cetățenii din mai multe zone poluate, să fie introdus și numele municipiului Slatina.

Citește și Lovitură pentru profesori! Meditaţiile elevilor de la clasă, INTERZISE în anumite condiţii

„Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice și/sau de cocs metalurgic, precum și a emisiilor de amoniac și derivate, respectiv Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna, Slatina și Târgu Mureș, pe o rază de 8 kilometri în jurul acestora, beneficiază de de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea prevăzută la alin (4)”, se arată în proiectul de lege inițiat.

Citește și Nu mai este nici o îndoială: La Caracal va fi construită o pușcărie. Lucrările încep anul acesta

„Aşa cum am promis în campania electorală, am inițiat un proiect de lege care prevede că persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în Slatina şi pe o rază de 8 km în jurul acestei localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, din cauza poluării generate de platforma industrială existentă în municipiul Slatina. Am depus acest proiect pentru a corecta o nedreptate deoarece alte zone din România (Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna și Târgu Mureș), aflate în aceeași situație, profită de astfel de facilități”, a declarat Gigel Știrbu prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și Hoț din Vâlcea, spargere SPECTACULOASĂ în Slatina: Ce a putut fura într-o singură noapte

Deputatul liberal mai arată că printre semnatarii proiectului de act normativ inițiat de el se numără și senatorul Paul Stănescu, președintele PSD Olt, căruia îi mulțumește public pentru susținere.

„Alături de mine a semnat acest proiect și domnul Paul Stănescu, senator de Olt, căruia îi mulțumesc pe această cale pentru deschidere”, se mai arată în comunicatul transmis de Știrbu.

Prezentăm, mai jos, draftul proiectului legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here