Peste 1.700 cazuri de viroze şi pneumonii în Olt. Gripa a LOVIT 40 de persoane, din care una a murit

Peste 1.700 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate, săptămâna trecută, în Olt. De asemenea, în ultima perioadă alte şase cazuri de gripă au apărut în judeţ. Reamintim că săptămâna trecută a fost şi un deces cauzat de gripă în Olt.

Săptămâna trecută în Olt au fost înregistrate 1256 de infecţii respiratorii acute, 64 dintre pacienţi având nevoie de îngrijire medicală în spital, precum şi 477 de pneumonii, aproape 100 de oameni fiind internaţi în spital, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Ponderea o deţin grupele de vârstă cuprinse între 0 – 19 ani.

De asemenea, în ultima perioadă alte şase cazuri de gripă sezonieră au apărut în judeţ.

„Toate cazurile s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv febră cu debut brusc, dispnee, tuse, expectoraţie, cefalee, rinită, coriză, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. In urma rezultatelor de laborator, cele şase cazuri au fost confirmate cu laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucureşti. Cazurile confirmate sunt cu vârste cuprinse între 26 – 77 ani, iar evoluţia bolii a fost favorabilă”, se arată în comunicatul DSP Olt.

Săptămâna trecută gripa a cauzat şi un deces. Este vorba de o femeie de 65 de ani, pensionară din Slatina, care suferea de mai multe afecţiuni cronice.

Până în prezent, în afara femeii decedate, în Olt au apărut 39 de cazuri de gripă sezonieră confirmate, 38 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3N2, şi un caz confirmat cu virusul gripal tip B.

Din totalul celor 40 de cazuri, 35 au fost izolate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, celelalte cinci cazuri fiind izolate în Spitalul Municipal Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here