DOCUMENT Primăria Slatina a plătit ilegal peste trei milioane de lei pentru „panseluțe”

Primăria Slatina a plătit ilegal peste trei milioane de lei către firmele cărora le-a fost dat în concesiune serviciul public de administrare a domeniului public şi privat. Este vorba de asocierea companiilor Rupiah, Hiwaters şi Fraicon, care din 2010 se ocupă de întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă şi a fântânilor arteziene din municipiul-reşedinţă de judeţ. Plățile ilegale de milioane de lei s-au efectuat în 2015, potrivit Curții de Conturi, care face această dezvăluire în raportul controlului derulat anul trecut la Primăria Slatina.

Mai precis, Curtea de Conturi arată că Primăria Slatina a efectuat plăți în valoare totală de 3.153.000 de lei  „reprezentând contravaloare servicii de salubrizare spații verzi facturate în anul 2015 de prestatorul de servicii și decontate de beneficiar la un preț mai mare decât cel prevăzut în contractul de concesiune”. 

De altfel, la solicitarea actualulei administrații a municipiului, consiliul local a aprobat, recent, rezilierea contractului de concesiune cu pricina.

Până în iunie 2015, primar al Slatinei a fost Minel Prina, care a demisionat din cauza dosarului în care este judecat pentru fapte de corupție de ÎCCJ, alături de fostul său șef Darius Vâlcov, sub conducerea căruia s-a semnat, în 2010, celebrul contract de concesiune. După Prina, cel care a administrat afacerile primăriei a fost și este city-managerul muncipiului, Cristian Cismaru, văr al lui Vâlcov și fost consilier personal al acestuia pe vremea în care Darius Vâlcov deținea funcția de primar.

Curtea de Conturi a mai descoperit, în ultimul control la Primăria Slatina, și alte plăți în dezacord cu legea. Printre acestea se numără și plata a 193.000 lei,  „ca urmare a nestabilirii valorii estimate a contractului şi achiziția prin procedura atribuirii directe de servicii în domeniul achizițiilor publice la prețuri/tarife supraevaluate”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here