Ședință extraordinară, joi, la Consiliul Județean Olt: Se împart bani primăriilor

Aleșii Oltului sunt convocați, pentru joi, la ora 11.00, să participe la o ședință extraordinară a Consiliului Județean cu un singur proiect de hotărâre pe ordinea de zi.

Dezbaterii și adoptării va fi supusă repartizarea, pe localități, a sumelor defalcate din TVA și impozitul pe venit, bani care vor fi utilizați, potrivit proiectului de hotărâre, la achitarea unor arierate mai vechi și pentru susținerea unor proiecte aflate în derulare.

Mai precis, este vorba de „repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a limitelor pentru sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi pentru sumele din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare si/sau capital, in ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2017 şi estimările pe anii 2018-2020”.

Ședința Consiliului Județean are loc în contextul în care guvernul a aprobat, miercuri, bugetul României pe anul 2017. Așa cum arăta proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, Oltului i-au fost alocați peste 10,4 milioane lei pentru reabilitarea drumurilor județene și comunale, aproape 64.000 de lei pentru echilibrarea bugetelor locale și peste 377 milioane de lei pentru finanțare cheltuielilor la nivelul municipiilor și orașelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here