Acțiune-fulger a polițiștilor din Olt: Peste 140 de pietoni și șoferi sancționați în doar două zile

În cadrul unei acțiuni-fulger derulate în doar două zile pe stradă, polițiștii din Olt au aplicat peste 110 sancțiuni pentru abateri ale pietonilor și 31 pentru neacordarea priorităţii de trecere de către conducătorii auto. De asemenea, peste 40 de permise auto au fost reținute de oamenii legii.

Acţiunile polițiștilor în trafic, care au avut loc în perioada 1 – 2 februarie, au avut scopul de a preveni evenimentele rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Activităţile i-au avut în vedere pe pietonii care nu respectă normele rutiere, dar şi pe conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară.

„La acțiune, au participat 34 de polițiști, scopul fiind conștientizarea atât a pietonilor cât și a conducătorilor auto asupra consecinţelor unui comportament rutier imprudent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, comisarul șef Claudia Radu.

În cele două zile, polițiștii olteni au constatat 117 abateri privind nerespectarea normelor legale de către pietoni, iar 31 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 42 de permise de conducere și au constatat o infracțiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here