ALERTĂ/Încă doi MORȚI din cauza gripei în Olt. Boala a făcut peste 60 de VICTIME în județ

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt anunță alte două decese provocate de gripa sezonieră în județ, numărul persoanelor cărora gripa le-a venit de hac anul acesta ajungând la trei. În total, boala a afectat 62 de persoane în acest sezon rece.

Ultimele două decese au fost înregistrate în Olt săptămâna trecută, după ce în urmă cu aproape două săptămâni o femeie de 65 de ani, pensionară din Slatina, a murit din cauza gripei după ce a stat internată în spital. Pacienta suferea de mai multe afecţiuni cronice, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Olt, lucru despre care DSP nu spune că ar fi cazul și în privința celor două decese recente. Știm însă că cele două persoane care au murit au peste 65 de ani.

Până acum 61 de cazuri au fost confirmate în Olt cu virusul gripal tip A subtip H3N2, din care trei decese, ultimele patru cazuri fiind confirmate săptămâna trecută. O altă persoană a fost afectată cu virusul gripal tip B.

„56 de cazuri au fost izolate în Spitalul Judetean de Urgență Slatina din care doua decese. Șase cazuri au fost izolate în Spitalul Municipal Caracal, din care un deces”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here