Bărbatul care l-a împușcat mortal pe primarul din Tătulești, 2 ani de închisoare cu suspendare

Bărbatul din Piteşti care în urmă cu mai bine de un an l-a împuşcat mortal, la o partidă de vânătoare, pe primarul comunei Tătuleşti, Lucian Istrate, a fost condamnat de Judecătoria Slatina la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. De asemenea, inculpatul, Daniel Fota, a fost obligat de instanță la plata a 160.000 de euro familiei fostului edil.

Magistrații slătineni au pronunțat sentința marți, 14 februarie. „În baza art. 396 alin. 1 şi 2 din Codul de procedură penală cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală, condamna pe inculpatul FOTA DANIEL, la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa prev. de art. 192 alin. 1 si 2 C.p. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani si 6 luni”, se arată în hotărârea instanței.

De asemenea, piteșteanul a fost obligat de instanță la plata a 160.000 de euro familiei fostului edil.

Tragicul eveniment s-a petrecut îla începutul anului trecut, pe un fond de vânătoare din zona localităţii Tătuleşti, unde victima a fost împuşcată, neintenţionat, de Daniel Fota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here