Ce spune Agenția pentru Protecția Mediului Olt despre incendiul petrecut, luni, la Slatina

Incendiul puternic petrecut luni la marginea Slatinei, pe strada Milcov, unde o hală în care erau depozitate materiale plastice și recipienți sub presiune a luat foc, a atras îngrijorarea reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Olt, care au efectuat măsurători ale aerului în urma incendiului.

Din fericire, ajutați de faptul că vântul a bătut foarte slab și nu spre zonele locuite ale orașului, slătinenii nu au avut de suferit de pe urma fumului dens degajat de flăcări. Cel puțin așa susțin reprezentanții APM Olt, care au transmis în acest sens un comunicat de presă.

„În data de 13.02.2017, în intervalul orar 14.00 – 24.00, pentru poluanții standard monitorizați de stația automată din municipiul Slatina, poluanți rezultați în urma oricărui proces de ardere, respectiv dioxid de sulf (SO2), oxizi de azot (NO), monoxide de carbon (CO), s-au constatat valori ușor crescute față de valorile înregistrate în orele anterioare incendiului, dar nu s-au înregistrat depășiri față de valorile maxime admise de Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător. Fumul degajat în urma incendiului nu a ajuns spre zonele locuite ale municipiului Slatina, acest lucru fiind influențat și de faptul că în timpul incendiului a fost calm atmosferic, vânt slab, sub 0,5 m/s, cu direcție predominantă sud-est. Începând cu data de 14.02.2017, în intervalul orar 00.00 – 10.00, valorile înregistrate de stația automată de monitorizare a calității aerului din municipiul Slatina pentru poluanții monitorizați sunt normale și sub valorile maxime admise de legislația în vigoare”, se arată în comunicatul APM Olt.

Incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 13.20, într-o hală care aparține societății comerciale SC Ecozone Protect Solutions A&B SRL. Este vorba de o hală în care erau depozitate mase plastice și recipienți sub presiune care au luat foc, potrivit pompierilor. În momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului, interiorul halei ardea cu degajări mari de fum. Peste 50 de pompieri, cu nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă pentru intervenție și salvare de la înalțime și un echipaj SMURD au acționat pentru lichidarea flăcărilor.

Misiunea pompierilor a fost îngreunată de lipsa surselor de apă din zona respectivă, pentru alimentarea autospecialelor executându-se transport de apă de la un operator de pe platforma industrială. Pe timpul operațiunilor de stingere mai multe recipinte sub presiunea au explodat.

Intervenția a durat mai bine de șapte ore, în acest moment fiind lichidate ultimele focare ale incendiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here