Chirii DUBLE pentru slătinenii din blocurile ANL. CL a aprobat o nouă formulă de calcul

Slătinenii care locuiesc în garsonieri și apartamente ANL vor plătio chirie aproape dublă față de costurile vechi. Consilierii locali au aprobat miercuri, în acest sens, un proiect de hotărâre care prevede recalcularea chiriilor pentru aceste spaţii locative după un nou mod de calcul. Noile tarife intră în vigoare pentru contractele de închiriere a căror durată a expirat după data de 28 iulie 2015.

Valoarea chiriilor lunare vechi erau între 50 lei şi 230 lei, în funcție de vârsta chiriașilor și a venitului lunar. Noile valori ale chiriei pleacă de la 178 lei şi pot ajunge până la 450 lei pe lună, pentru că noua formulă de calcul ia în considerare, potrivit proiectului de act normativ aprobat miercuri, şi suprafața locuinței, dar şi valoarea de înlocuire pe metrul pătrat.

Măsura a fost impusă de Guvernul Cioloş care, prin HG 251/2016 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, a decis majorarea chiriilor pentru locuinţele ANL.

În Slatina există 244 de locuinţe ANL, dintre care doar una a fost vândută. Alte câteva sute de oameni au depuse cereri la primărie pentru ocuparea unor astfel de spații locative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here