Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina va avea opt noi clase de curs

Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina își va mări capacitatea cu opt noi clase de curs. Investiția, care include derâmarea unui corp vechi de clădire și construirea altuia, va costa aproape 3,9 milioane de lei și face obiectul unui proiect de hotărâre inițiat de primarul muicipiului, Emil Moț.

Aleșii Slatinei urmează să dezbată proiectul de hotărâre în următoarea ședință a consiliului local și să supună aprobarea, prin vot, a studiul de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici ai investiției.

Obiectul proiectului îl constituie „Demolare corp Bastilia, construire corp clădire P+1 cu 8 săli de clasă, alei acces, parcare sală de sport şi teren de sport”. Terenul de sport va fi prevăzut cu instalație de iluminat nocturnă.

„Investiţia propusă contribuie direct la îmbunătățirea calității infrastructurii în educaţie, a dotării şcolilor, a centrelor pentru formare profesională pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene şi a creşterii participării populaţiei şcolare şi a adulţilor la procesul educaţional; astfel contribuie la crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate, educaţie, sociale şi pentru siguranţă publică în situaţii de urgenţă”, se arată în expunerea de motive a actului normativ aflat în proiect.

Investiția va costa aproape 3,9 milioane de lei și va avea o durată de realizare de doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here