Primăria Slatina va reabilita, cu fonduri proprii, actuala variantă ocolitoare a orașului

În așteptarea mult discutatei și promise centuri a Slatinei, pe care slătinenii o așteaptă de un deceniu, cam de când a fost introdusă ca subiect în campaniile electorale, primăria va reabilita și moderniza, cu fonduri proprii, actuala variantă ocolitoare, formată din cele trei străzi care dau ocol municipiului-reședință de județ. 

Este vorba de străzile Pitești, Oituz și mai noul bulevard Constantin Brâncoveanu, pe care Primăria Slatina le va reabilita și moderniza în urma degradării la care au fost supuse cu precădere de traficul greu. Investiția a luat, deocamdată, doar forma unui proiect de hotărâre  inițiat de primarul Emil Moț și pe care aleșii orașului îl vor dezbate și aproba într-una dintre ședințele următoare ale consiliului local.

„Scopul acestei modernizări este stoparea fenomenului de degradare al sistemului rutier, creşterea calităţii peisajului, creşterea gradului de confort al populaţiei, înlăturarea aspectului neîngrijit si neunitar al străzilor ce deservesc spaţiile urbane şi, nu în ultimul rând, îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu. Realizarea investiţiei va conduce la sporirea confortului și va avea un impact pozitiv asupra sănătăţii populaţiei şi calităţii vieţii și asupra mediului, prin diminuarea pierderilor de apă. Va duce și la ridicarea nivelului de trai al populaţiei, la facilităţi pentru dezvoltarea zonei, dar și la economii din scăderea costului de exploatare, din scăderea timpului de parcurs etc. Intenţionăm ca această investiţie să se realizeze cu fonduri alocate din bugetul local”, susține primarul Slatinei în expunerea de motive al proiectului inițiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here