Lovituri NIMICITOARE date de inspectorii de muncă din Olt muncii la negru

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au desfășurat, luna trecută, aproape 300 de acțiuni de control, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, în urma căruia au aplicat amenzi de peste 58.000 de lei, cei mai mulți bani urmând să fie plătiți de angajatorii care au fost prinși folosind la muncă oameni fără forme legale de angajare.

Inspectorii de muncă au efectuat 290 de controale, aplicând nu mai puțin de 216 sancţiuni, dintre care 10 amenzi în valoare totală de 58.600, din care 40.000 de lei doar pentru utilizarea muncii la negru.

DE asemenea, inspectorii au dispus 321 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

„Măsurile dispuse de inspectorii de muncă au vizat deficienţe referitoare la transmiterea contractelor individuale de muncă şi a modificărilor acestora în Revisal, la termenele prevăzute de HG numărul 500/2011, aspecte privitoare la plata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, acordarea şi verificarea folosirii echipamentului individual de protecţie, evaluarea riscurilor pentru accidentare şi îmbolnăviri profesionale şi efectuarea controlului medical periodic”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Olt.

Tot luna trecută, angajatorii au raportat ITM Olt şapte evenimente de muncă în care au fost implicaţi tot atâţia salariaţi. Vorbim de patru asemenea evenimente soldate cu incapacitate temporară de muncă şi de trei accidente de muncă uşoare, care nu au necesitat concediu medical mai mare de trei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here