Decizie de ULTIMĂ ORĂ luată de instanță în cazul inculpaților arestați pentru furt de aluminiu de la Alro

Cele trei persoane arestate preventiv în cauza privind furtul a zeci de tone de deșeuri din aluminiu din incinta SC Alro SA Slatina rămân după gratii. Tribunalul Olt a respins, luni, contestațiile formulate de inculpați împotriva măsurii de arestate preventivă decisă de Judecătoria Slatina.

Este vorba de Sorin Dorin Dumitru, Mihăiță-Adrian Drăghici și Florin Soare, arestați preventiv pentru furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

„Respinge contestaţiile formulate de inculpaţii contestatori: – Dumitru Sorin Dorin, ; – Drăghici Mihăiţă Adrian; – Soare Florin, în prezent reţinuţi în C.R.A.P. – IPJ OLT, împotriva încheierii nr. 9 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina la data de 28.02.2017, în dosarul 1946/311/2017, ca nefondată”, se arată în încheierea pronunţată, luni, în camera de consiliu a Judecătoriei Slatina. Decizia este definitivă.

Alți cinci inculpați, Ionela Toma, Valentin Dumitraș, Victor-Sorin Cristea și Ion Prună, au primit control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile în același dosar, pentru complicitate la furt calificat. Cinci dintre cei șapte inculpați sunt salariați de la Alro și de la o firmă care asigură paza companiei.

Cei șapte inculpați sunt bănuiți că, în urmă cu două săptămâni, ar fi sustras 22 de tone de deșeuri din aluminiu din incinta SC Alro SA, pe care intenționau să le valorifice ilegal pe raza municipiului Slatina.

„La data de 16 februarie, polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict, în urma căreia a fost depistat un autocamion, încărcat cu cele 22 tone deșeuri din aluminiu, pentru care nu existau documente de proveniență”, spuneau, atunci, oamenii legii.

Deșeurile din aluminiu, în valoare de aproximativ 200.000 lei, şi autocamionul cu care acestea au fost furate au fost indisponibilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here