Alți doi inculpați din Olt beneficiază de dezincriminarea abuzului în serviciu, urmare deciziei Curții Constituționale. Gabriel Micli, angajat al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, şi Marius Curt din Slatina vor beneficia de o reducere substanțială a pedepselor cu închisoarea la care au fost condamnaţi de Judecătoria Slatina în dosarul în care au fost judecaţi pentru înmatricularea fictivă a unui autoturism furat, după ce Curtea de Apel Craiova i-a achitat în cazul abuzului în serviciu.
Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat luni în acest dosar, condamnându-i pe cei doi inculpați la câte doi ani și 10 luni pentru fraudă informatică și fals informatic, achitându-i de pedeapsa are le fusese aplicată pentru abuzul în serviciu.
„Achită pe inculpaţii Micli Gabriel pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 Cp, şi Curt Marius pentru săvârşirea instigării la infracţiunea de abuz în serviciu prev. de art. 47 Cp cu aplic. art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 Cp. Majorează cuantumul pedepsei aplicate inculpatului Micli Gabriel pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 325 Cp de la 1 an şi 2 luni închisoare la 1 an şi 6 luni închisoare. Recontopeşte pedepsele aplicate inculpatului Micli Gabriel de 2 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 249 Cp şi 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 325 Cp în pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 4 luni închisoare. la care se adaugă un spor de pedeapsă de 6 luni, urmând să execute în total pedeapsa de 2 ani şi 10 luni închisoare (…). Recontopeşte pedepsele aplicate inculpatului Curt Marius de 2 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 47 Cp rap. la art. 249 Cp şi 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 47 Cp rap. la. art. 325 Cp în pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 4 luni închisoare la care se adaugă un spor de pedeapsă de 6 luni, urmând să execute în total pedeapsa de 2 ani şi 10 luni închisoare”, se arată în Hotarâre 394/2017 pronunțată în 6 martie de Curtea de Apel Craiova.
Inițial, angajatul SPCRPCÎV Olt, Gabriel Micli, fusese condamnat la patru ani și două luni pentru abuz în serviciu, fraudă informatică și fals informatic, aceeași pedeapsă primind-o și Marius Curt pentru instigare la cele trei infracțiuni.
Potrivit procurorilor slătineni, Gabriel Micli a înmatriculat, în 2014, un autoturism furat din Italia și care, deși a ajuns la Marius Curt, mașina a fost înmatriculată pe numele unei alte persoane care habar nu a avut de această operațiune.
„În fapt s-a reţinut că la data de 28.11.2014, inculpatul M.G., în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de analist programator, în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Olt, având drept responsabilitate introducerea datelor în sistemul informatic, în vederea înmatriculării vehiculelor, şi-a depăşit aceste îndatoriri, prin faptul că, abuzând de atribuţiile de serviciu, a introdus date informatice într-un sistem informatic, fără drept, întrucât datele erau fictive, neavând un suport al documentelor care să le susţină (inexistenţa unui dosar). Acest fapt care a condus la înmatricularea unui autoturism, marca Mercedes SL 350, semnalat ca fiind sustras de pe teritoriul altui stat, iar prin această acţiune de înşelare a sistemului procedural de înmatriculare s-a produs atât un avantaj material beneficiarului înmatriculării inculpatul C.M., cât şi o pagubă statului, prin eludarea plăţii taxelor aferente înmatriculării unui vehicul”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.