Marius Iancu, despre creditarea familiilor cu venituri mici prin „Bauspar”

Mecanismul de economisire și creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ, cunoscut în plan internațional ca „Bauspar” va putea fi implementat și în România, anunță, pe pagina sa de socializare, deputatul PSD de Olt Marius Iancu.  „Bauspar” este un mecanism de economisire/creditare care se adresează gospodăriilor cu venituri mici.

„Am discutat, în Comisia de Buget – Finanțe, despre modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.99/2006 privind instituțiile de credit și adecvarea capitalului, cu reprezentanți ai BNR, Ministrului Finanțelor și Ministerul Dezvoltării. Sistemul Bauspar se adresează gospodăriilor cu venituri mici și orice persoană interesată poate încheia un contract de economisire-creditare prin care are obligația să economisească o anumită perioadă de timp, iar după aceea fie retrage banii, fie obține un credit pentru achiziționarea unei locuințe”, explică parlamentarul social-democrat.

Persoanele care apelează la acest sistem primesc o primă de stat de 25% pe an, dar nu mai mult de 250 euro, dacă încheie un contract de credit sau 20% pe an, dar nu mai mult de 200 de euro, în cazul în care nu încheie un contract de credit.

„Așteptăm și un punct de vedere al Guvernului pentru a da un aviz favorabil acestei legi”, mai arată Marius Iancu pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here