Siminica Mirea are, de joi, cabinet senatorial la Slatina/Prima informare privind activitatea parlamentară-VIDEO

Senatorul PNL de Olt Siminica Mirea are, de joi, un cabinet parlamentar la Slatina, unde va susține un program de audiențe cu cetățenii în fiecare zi de vineri și sâmbătă, între orele 15.00 – 17.00. Deschiderea cabinetului a fost marcată printr-o conferință de presă în care senatorul liberal a făcut o primă informare directă asupra activității sale parlamentare de până acum.

Cabinetul senatorial este situat în centrul orașului, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 9, bloc CAM 1, în incinta fostului sediu al ASIROM, cu intrare pe la Fântâna Speranţei.

În afara întâlnirilor cu cetățenii la Slatina, senatorul PNL va avea și deplasări în teritoriu pentru a asculta doleanțele oamenilor. În acest sens, un spațiu pentru derularea audiențelor va funcționa și la Corabia.

Deschiderea cabinetului de la Slatina a fost marcată printr-o conferință de presă susținută, joi, de parlamentarul liberal, în cadrul căreia Siminica Mirea a făcut o scurtă informare în legătură cu activitatea sa în Senatul României. Mai precis, este vorba de depunerea a trei amendamente la proiectul legii bugetului național, atunci când acesta a intrat în dezbaterea parlamentului, privind alocarea de fonduri suplimentare pentru trei localități din Olt, Crâmpoia, Mihăești și Iancu Jianu – amendamente care, din păcate, nu au trecut de votul majorității parlamentare.

Siminica Mirea a făcut, până acum, și câteva interpelări către mai mulți miniștri. Ministrul Transporturilor a fost interpelat pe tema reabilitării Podului de peste Olt de la Slatina, dar și în legătură cu o eventuală dotare a trecerilor la nivel cu calea ferată nesemnalizate cu bariere automate. De asemenea, ministrul Sănătății trebuie să îi răspundă senatorului liberal din ce cauză centrele de permanență medicală de la Crîmpoia și Potcoava au fost închise.

„Trebuie să recunosc că la Ministerul Sănătății am găsit cea mai mare deschidere și sper că în cel mai scurt timp problema să fie rezolvată. O altă interpelare s-a referit la trecerilor la nivel cu calea ferată nesemnalizate. Din păcate, mi s-a răspuns că vina în cazul unor evenimente nedorite este a șoferilor, ceea ce nu este adevărat. Au promis, totuși, și acolo că vor lua în calcul implementarea acestui proiect”, a precizat, joi, la întâlnirea cu jurnaliștii Siminica Mirea, amintind și despre proiectul său de lege privind introducerea în școli a unor ore de curs privind primul ajutor.

Parlamentarul de Olt a reliefat că toate proiectele și interpelările sale în plenul parlamentului sunt rodul unor consultări directe cu electoratul din județ.

La conferința de presă de joi au fost prezenți și câțiva primari liberali, respectiv primarii din Izbiceni, Slătioara, Crîmpoia și Pleșoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here