Incendiu într-un apartament din Slatina/În locuință, un copil cu autism lăsat singur-FOTO/VIDEO

Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiază într-un apartament de la parterul unui bloc din Slatina, în care forțele de intervenție au găsit un copil cu autism lăsat singur de mama sa. Focul ar fi pornit de la o țigară aruncată aprinsă sub balcon, acolo unde erau depozitate mai multe materiale textile aparținând unor oameni ai străzii.

Focul a izbucnit în jurul orei 17.00, în balconul unui apartament de la parterul blocului 17 de pe strada Unirii, în care un copil de 10 ani, suferind de autism, dormea singur.

Citește și Protest cu soția și copiii la Inspectoratul Școlar Olt/Ce ACUZAȚII face un dascăl de țară

La fața locului au ajuns pompierii cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD. Din fericire, salvatorii care au pătruns în locuință au găsit copilul teafăr. L-au scos din apartament și l-au transportat la spital.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la mai multe materiale combustibile aflate sub balcon, la izolaţia blocului şi tâmplăria balconului. În apartament se află un minor, în vârstă de 10 ani, care suferă de autism. S-a escaladat geamul balconului şi minorul a fost scos din apartament şi preluat de echipajul SMURD. Era conştient, stabil şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Slatina, pentru investigaţii suplimentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Mama copilului a ajuns acasă în urma forțelor de intervenție și l-a însoțit pe micuț la spital.

Focul ar fi pornit de la o țigară aruncată la întâmplare sub balconul apartamentului, acolo unde, potrivit unor vecini, își făcuseră locaș niște oameni ai străzii. Țigara aruncată aprinsă a ajuns pe hainele depozitate acolo de „locatari”.

Citește și Legea care te amendează dacă nu faci nimic: NU este glumă/Sancțiunea este uriașă

„Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la o țigară aruncată la întâmplare”, potrivit pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here