DECIZIE de ultimă oră luată de Înalta Curte în dosarul Lotului Vâlcov/De ce se plânge un martor

La termenul de miercuri în dosarul în care fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, este judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fapte de corupţie, alături de fostul primar al Slatinei Minel Prina şi de cărăuşii spăgilor pe care le primea, instanța a respins cererile de moficiarea a controlului judiciar formulate de Prina şi de omul de afaceri Cristian Tomescu.

În același timp, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis menținerea măsurii preventive a controlului judiciar față și de ceilalți inculpați.

„Respinge cererile de modificare a măsurii controlului judiciar formulate de inculpaţii Prina Minel Florin şi Tomescu Constantin Cristian. În baza art. 362 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 208 alin. 5 Cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Vâlcov Darius-Bogdan, Prina Minel Florin, Şuşală Lucian Petruţ, Timofte Petre Bogdan şi Tomescu Constantin Cristian”, se arată în decizia de miercuri a Curții Supreme, care poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

La termenul de miercuri a fost audiată, în calitate de martor, și fosta Miss România, Larisa Popa, cea care se ocupa de Galeria Raphael din București, unde, potrivit procurorilor, Darius Vâlcov intenţiona să-şi deschidă o expoziție de artă cu tablourile cumpărate din șpagă.

Popa a reclamat în fața instanței presupuse presiuni pe care procurorii DNA le-ar fi exercitat împotriva ei în acest dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here