Gheorghe Iorga a revenit la conducerea Direcției pentru Cultură Olt

După o absență de peste un an, Gheorghe Iorga a revenit la conducerea Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Olt. El a fost numit director executiv cu delegație, prin ordinul ministrului Culturii, pentru o perioadă de șase luni, începând cu data de 7 martie.

Gheorghe Iorga a mai ocupat această funcție, tot cu delegație, pe perioade de câte șase și nouă luni care, adunate, numără vreo patru ani, în perioada 2009 – 2016, și a fost numit din nou, cel mai probabil, pe criterii de competență, după ce, în octombrie – noiembrie 2015, fiind detașat pe o funcție similară la Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Naţional Alba, a reușit să deblocheze acolo activitatea prin rezolvarea mai multor probleme cu care se confrunta, de mai mulți ani, instituția.

Din aprilie 2016, postul de director executiv a fost ocupat, tot cu delegație, de Cătălin Florin Andronăchescu, care răspunde în cadrul instituției de monumentele de for public din județ.

Ca și alte instituții similare din țară, Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Naţional Olt este condusă de mai mulți ani de persoane numite cu delegație, deși în mai multe rânduri, a fost organizat concurs pentru ocuparea, cu acte în regulă, a postului de director executiv. Și în Olt, ca și în alte județe, candidații pentru ocuparea postului au reclamat că regulamentul de organizare și desfășurare a concursului cuprinde condiții extrem de severe, punându-se accent mai mult pe cunoașterea legislației extrem de stufoase din domeniul culturii și mai puțin pe competențe profesionale în materie de management.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here