Olt: Mii de elevi au absentat, joi, de la simularea Bac-ului și Evaluării Naționale/Au fost și trei eliminați

Peste 1.900 de elevi de liceu și peste 320 de elevi ai claselor a VIII-a au ales să absenteze, joi, la cea de-a doua probă la simularea Evaluării Naţionale (proba de matematică) și a Bacalaureatului (proba obligatorie a profilului). Deși examenul de bacalaureat se apropie cu pași repezi, cele mai multe absențe la simulare au fost înregistrate în rândul liceenilor de clasa a XII-a. Trei elevi au fost eliminați din examen pentru încercări de fraudă. 

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Olt, la proba obligatorie a profilului au participat 2.699 de elevi de clasa a XII-a, în vreme de 1.039 de elevi au ignorat această probă, absentând.

Multe absențe au fost înregistrate și în rândul elevilor de clasa a XI-a, 893 de adolescenți alegând să lipsească de la simulare, proba fiind susținută de 2.653 de liceeni.

La proba de matematică pentru elevii de clasa a VIII-a, dintre cei 3.526 de elevi care urmau să susțină simularea Evaluării Naționale au participat 3 250 de elevi, 321 de copii absentând.

Au existat și eliminări, doi elevi de clasa a XI-a și unul de clasa a XII-a fiind dați afară din sălile de examen după ce au încercat să utilizeze mijloace nelegale pentru a se descurca la simulare.

Și luni, când a avut prima probă a simulării, proba scrisă la limba şi literatura română, peste 1.000 de elevi au lispit din sălile de examinare, doi elevi fiind eliminați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here