ALERTĂ în Olt: Mii de copii sunt expuși la difterie și poliomielită

„Difteria este o boală infecțioasă și contagioasă a căilor respiratorii, produsă de bacilul Loeffler (Corynebacterium diphtheriae) și care se manifestă îndeosebi la copii. Este o boală gravă la care complicațiile pot duce la cazuri mortale. Așa este definită difteria pe Wikipedia, unde mai scrie că „pentru prevenirea bolii există un vaccin eficient”. Ei bine, mămicile cu copii de șase ani din Olt nu pot decât să se roage la Dumnezeu ca micuții lor să nu se îmbolnăvească pentru că vaccinul care previne difteria, tetanosul sau poliomielita lipsește lipsește la medicii de familie, iar în stocurile Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt stocurile sunt insuficiente.

„În data de 10 martie 2017, în Depozitul Antiepidemic al D.S.P Olt au intrat 2.400 doze  de vaccin TETRAXIM”, se arată într-un comunicat de presă al instituției, specialiștii precizând că „numărul de restanțieri cumulat până în prezent, este de aproximativ 4.200 de doze”.

Vaccinul tetraxim este un produs biologic care se adresează vârstei de șase ani și conține 4patru tipuri de antigene – difterie, tetanos, pertusis și poliomielită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here