Primăria Slatina își adună toate structurile sub un singur acoperiș/Proiect de peste 23 milioane lei

Aleșii Slatinei vor aproba, vineri, un proiect de hotărâre privind modernizarea și extinderea sediului administrativ al primăriei, pentru care municipalitatea va avea nevoie de peste 23 de milioane de lei, bani pe care speră să îi obțină de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Scopul proiectului este acela ca toate toate structurile primăriei care în prezent funcționează în diverse spații din oraș să fie relocate într-o singură locație, chiar în sediul administrativ al instituției din strada Mihail Kogălniceanu.

Pentru dezbaterea și aprobarea studiului de fezabilitate, documentaţiei lucrărilor de intervenţie şi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea şi extinderea sediului administrativ al Primăriei Slatina, aleșii au fost convocați, pentru vineri dimineață, în cadrul unei ședințe extraordinare.

Potrivit calculelor, investiția va costa 23,1 milioane de lei, bani pe care municipalitatea nu îi are și speră să îi obțină de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

„Noi vineri vom aproba în ședința consiliului local indicatorii tehnici ai investiției, după care vom depune un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale, cu speranța că vom obține suma necesară”, a declarat, pentru OLT-ALERT, primarul Slatinei, Emil Moț.

Lucrările vor consta în construirea unui corp nou de clădire în curtea interioară a actualului sediu al primăriei și în reabilitarea actualului imobil monument istoric în care își desfășoară activitatea instituția, prin lucrări de reconfigurare şi reamenajare interioară a construcţiei.

„Scopul proiectului constă în realizarea consolidării, reabilitării, reconfigurării şi reamenajării interioare a clădirii existente în care se desfăşoară actualmente o parte din activităţile Primăriei Municipiului Slatina, precum şi extinderea acesteia cu un corp de clădire nou. Clădirea existentă urmează a fi păstrată ca reper arhitectural al zonei şi ca element de reprezentare şi de protocol al instituţiei primăriei. Obiectivul proiectului este realizarea unui ansamblu de clădiri în care să se desfăşoare în mod corespunzător activităţile Primăriei Municipiului Slatina şi crearea unor spaţii publice de interes în zonă, la nivelul terenului. Aceste spaţii publice exterioare vin în completarea spaţiilor deja amenajate în cadrul proiectului de reabilitare a centrului istoric al municipiului Slatina. Este necesară realizarea acestui proiect, deoarece în momentul de faţă construcţia ce adăposteşte sediul Primăriei Slatina este o construcţie depăşită fizic (subdimensionată faţă de cerinţele comunităţii) şi calitativ (soluţii constructive slabe şi compromise). Obiectivele investiţiei din punct de vedere urbanistic şi funcţional sunt: rezolvarea necesităţilor instituţiei Primăriei Slatina pentru desfăşurarea activităţilor sale din punctul de vedere al creării unor spaţii de birouri conforme pentru angajaţii primăriei, din acela al creării unor spaţii de lucru cu publicul şi al unor funcţiuni conexe destinate angajaţilor; eficientizarea utilizării suprafeţelor de teren aflate în proprietatea primăriei, prin demolarea unor construcţii uzate fizic şi moral, pe deoparte, şi reabilitarea clădirii-monument istoric în care se desfăşoară activităţile primăriei în momentul actual; reunirea într-un singur centru a tuturor departamentelor şi direcţiilor ce funcţionează în cadru primăriei ce în prezent funcţionează în spaţii disparate în cadrul municipiului Slatina”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Primarul municipiului spune că relocarea tuturor direcțiilor și compartimentelor primăriei care acum funcționează în diverse spații din oraș este un lucru bun și pentru eficientizarea activității instituționale, dar și pentru populație, care în prezent este nevoită să parcurgă distanțe apreciabile de la o structură administrativă la alta, funcție de nevoi.

„După ce investiția va fi realizată și toate direcțiile noastre vor funcționa într-un singur loc, oamenii nu vor mai alerga de la o structură la alta pentru a-și rezolva problemele, așa cum se întâmplă în prezent. În plus, activitatea noastră va câștiga mult ca eficiență. Repet, însă, că nu avem banii necesari și totul depinde de Ministerul Dezvoltării, unde vom solicita fonduri”, a mai spus primarul Emil Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here